Nyt se on varmaa: avi kielsi yli 10 hengen tilaisuudet Päijät-Hämeessä, suosittelee painokkaasti välttämään pieniäkin kokoontumisia

Turvavälien noudattaminen on nyt erityisen tärkeää. Netta Huura

ESS

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) kieltää kaikkien yli 10 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisä- ja ulkotiloissa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella. Päätös tulee voimaan maanantaina ja se on voimassa 14. joulukuuta saakka.

Enintään 10 hengen tilaisuuksia voi järjestää. Tällöin on kuitenkin noudatettava ehdottoman tarkasti annettuja ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Päijät-Hämeen koronakuri alkoi koventua

Avin mukaan enintään 10 hengen tilaisuuksista tulisi järjestää vain aivan välttämättömimmät, kuten lakisääteiset ja sääntömääräiset yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset. Avi suosittelee, että kokouksia järjestettäväksi etäyhteydellä aina kun se on mahdollista.

– Kaikkien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltäminen olisi aiheuttanut kohtuuttomia haasteita esimerkiksi yhtiöiden ja yhdistysten oikeusturvan toteutumiselle, kertoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Merja Ekqvist tiedotteessa.

– Vahva ja painokas viestimme on: älkää järjestäkö pieniäkään kokoontumisia, jollei se ole aivan välttämätöntä.

Avin päätös koskee vain yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheilutapahtumia, joissa on yleisöä. Sen toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on omissa suosituksissaan rajannut yksityistilaisuuksien osallistujamäärän 10 henkilöön. Avi kehottaa noudattamaan ohjetta.

Jos Päijät-Hämeessä noudatetaan rajoituksia hyvin, parin viikon jälkeen voi helpottaa – jouluun valmistautumisessa kannattaa kuitenkin ottaa rajoitukset huomioon

Päijät-Hämeen pahentuneen koronavirustilanteen aiheuttama tiukka kokoontumisrajoitus koskee myös taloyhtiökokouksia

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut