Lahdessa edelleen suurten kaupunkien korkein työttömyysaste

Koronapandemia käänsi Lahden työttömyysluvut noususuuntaan. Lahden työttömyysaste laski maaliskuuhun 2020 asti. Huhti-toukokuussa massalomautukset ja nuorisotyöttömyys nostivat työttömyysasteen peräti 22 prosenttiin.

Lokakuussa suurten kaupunkien työttömyysaste oli Lahdessa edelleen maan korkein, 16,3 prosenttia. Se on 4,1 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

Työttömien määrä kasvoi Lahdessa lokakuussa 79 henkilöllä, lomautettujen määrä 30 henkilöllä ja pitkäaikaistyöttömien määrä 64 henkilöllä. Ainoastaan nuorisotyöttömien määrä laski 70 henkilöllä.

Koko maassa työttömyysaste laski lokakuussa hieman kaikissa muissa isoissa kaupungeissa Lahtea ja Kuopiota lukuun ottamatta.

Matalin suurten kaupunkien työttömyysaste oli Kuopiossa, 11,2 prosenttia. Koko maan työttömyysaste oli lokakuussa 11,9 prosenttia.

Koronaviruspandemia on nostanut etenkin pitkäaikaistyöttömien määrää suurissa kaupungeissa. Lahdessa pitkäaikaistyöttömiä oli lokakuun lopussa 2 806, joka on 760 enemmän kuin vuosi sitten.

Vuoden takaiseen verrattuna pitkäaikaistyöttömiä oli 22 prosenttia enemmän. Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi tämän vuoden maaliskuun ja lokakuun välisenä aikana Lahdessa 668 henkilöllä. Lokakuussa kasvua oli 64 henkilöä.

Myös työttömien työnhakijoiden määrässä tapahtui kasvua vuoden vertailujaksolla. Työttömiä työnhakijoita oli Lahdessa lokakuussa 9 139, joka oli 2 284 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Samaan aikaan uusien avoimien työpaikkojen määrä laski. Avoimia työpaikkoja oli lokakuussa 1078 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut