Päijät-Häme kieltämässä yleisötilaisuudet kahdeksi viikoksi – päätöksiä odotetaan keskiviikkona

Yleisökielto koskisi myös Pelicansin otteluita. Katja Luoma

Tarja Koljonen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä aikoo esittää alueelliselle koordinaatiotyöryhmälle yleisötilaisuuksien kieltämistä kahdeksi viikoksi. Uusista rajoituksista päätetään keskiviikkona virallisesti, mikäli Etelä-Suomen aluehallintovirasto asian hyväksyy.

Kielto on tulossa voimaan ensi maanantaina ja kestää 14.12. saakka. Yleisötilaisuuksien kielto koskisi niin Pelicansin pääsarjaotteluita kuin koulujen ylioppilasjuhlia ja joulukonserttejakin.

Uusia rajoituksia tarvitaan, sillä Päijät-Hämeen koronatartunnat ovat olleet kovassa kasvussa. Lahti on siirtymässä leviämisvaiheeseen ja muu alue kiihtymisvaiheeseen.

– Meillä testatuista viisi prosenttia on koronapositiivisia ja se on todella korkea luku. Virusta on siis alueella ihan kenessä meissä tahansa. Siksi nyt on tärkeää rajoittaa sosiaaliset kontaktit todella vähäisiksi, hyvinvointiyhtymän pandemiajohtaja Tuomo Nieminen kertoo.

Lahden julkiset tilat, kuten kirjastot ja uimahallit, pidetään auki, mutta kävijämäärää halutaan vähentää puoleen tavallisesta.

Pääkaupunkiseudun uimahallit menossa kiinni, mutta Lahti pitää omansa auki - liikuntaryhmille 10 hengen rajoitus ja maskin käyttöä suositellaan vahvasti

– Rajoitusten jälkeen kävijämäärät vähenevät melkein luonnostaan, sillä ihmiset välttävät niitä, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen uskoo.

Kävijämäärien vähentäminen puoleen normaalista koskee kaikkia muita tiloja paitsi sosiaali- ja terveyspalveluita.

Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu keskiviikkona päättämään uusista tiukemmista rajoituksista. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä suositteli jo alkuviikosta maskien käyttöä toisen asteen oppilaitoksiin, aikuisten harrasteryhmien osallistujamäärien rajaamista 10 henkeen ja yksityistilaisuuksiin 10 hengen enimmäismäärää.

Varmistettuja uusia koronavirustartuntoja kahdeksan – luku ei kerro todellisesta tilanteesta, sillä testien valmistumisessa on ollut viivettä

Päivystysavun numero jälleen pahasti ruuhkautunut – hyvinvointiyhtymä: varaa aika koronatestiin verkossa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut