24.11. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja uusia koronavirustartuntoja kahdeksan – luku ei kerro todellisesta tilanteesta, sillä testien valmistumisessa on ollut viivettä

Lahti lähestyy pandemian leviämisvaihetta. Katja Luoma

Heidi Malin

Hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa maanantain jälkeen. Tilanne ei ole kuitenkaan helpottamassa.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä kerrotaan, että testien vastausten valmistumisessa on ollut viivettä, ja luvut ovat sen vuoksi alhaisemmat kuin aiempina päivinä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alue on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa ja Lahden tilanne on lähes leviämisvaiheessa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä Covid-19-tautiin sairastunutta, joista kaksi on tehohoidossa. Koko pandemian aikana varmistettuja koronavirustartuntoja on ollut Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella 489. Koronavirusnäytteitä on otettu lähes 46 000.

Viime viikon tartunnanlähteistä on tiedossa vain 42 prosenttia. Alueella oli viime viikolla yli 30 joukkoaltistustilannetta.

Yhtymästä muistutetaankin, että koronavirustestiin olisi hyvä hakeutua ripeästi, heti hengitystieoireiden ilmaannuttua. Nyt testeihin on hakeuduttu usein vasta useamman päivän oireilun jälkeen, mikä on viivästyttänyt tartuntojen jäljittämistä.

– Toivomme, että koronatestiin hakeudutaan ensisijaisesti omaolo.fi-palvelun kautta. Päivystysapu 116117 on ruuhkautunut, yhtymän lähettämässä tiedotteessa sanotaan.

Yhtymä lisäsi maanantaina uusia rajoituksia ja suosituksia muun muassa oppilaitoksille ja kokoontumisiin. Lisäksi rajoituksia tulli yksityistilaisuuksien järjestämiseen ja aikuisten harrasteryhmiin.

Päijät-Häme kieltämässä yleisötilaisuudet kahdeksi viikoksi – päätöksiä odotetaan keskiviikkona

Päivystysavun numero jälleen pahasti ruuhkautunut – hyvinvointiyhtymä: varaa aika koronatestiin verkossa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut