Kausi-influenssarokotteita on otettu ahkerasti - uusia aikoja annetaan, jos yhtymä saa lisäerän rokotteita

Kausi-influenssarokotteita on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella otettu ahkerasti. Yhtymän mukaan rokotuskattavuus on riskiryhmien osalta jo varsin hyvä.

Rokotuksen on saanut julkisen terveydenhuollon puolella lähes 38 000 päijäthämäläistä. Viime vuonna rokotteen otti 42 600 henkilöä. Yhtymällä ei ole tietoa yksityisten tahojen rokotusmääristä.

– Sote-keskuksissa on vielä satoja rokotteita jäljellä ja voimme rokottaa asiakkaat, jotka ovat jo rokotusajan varanneet, kertoo avosairaanhoidon tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen tiedotteessa.

Kuosmasen mukaan esimerkiksi keskussairaalalla Lahdessa maanantaina avautuneessa rokotuspisteessä annetaan rokotteita ajan varanneille kahden seuraavan viikon ajan. Uusia rokotusaikoja ei kuitenkaan juuri nyt anneta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta on luvattu ensi viikolla tieto siitä, saako yhtymä lisäerän. Jos rokotteita tulee vielä lisää, avataan ajanvaraus Kuosmasen mukaan uudestaan.

Hyvinvointiyhtymän sairaala-apteekki sai jaettavaksi alueellaan lähes 70 000 annosta pistettävää rokotetta. Erästä noin 50 000 rokotetta jäi yhtymän käyttöön.

Päijät-Hämeeseen saatiin tänä vuonna lähes 5 000 rokotetta enemmän kuin viime vuonna, jolloin kysyntä oli vähäisempää ja rokotteita jäi käyttämättä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut