​Päijät-Hämeessä runsaasti uusia koronatartuntoja viikonloppuna - useissa lahtelaisravintoloissa mahdollisia altistumisia

Millamari Uotila

Millamari Uotila

​Päijät-Hämeessä on kuluvana viikonloppuna todettu edelleen runsaasti uusia koronavirustartuntoja, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Yhtymä tiedotti koronamääristä poikkeuksellisesti sunnuntaina. Perjantain jälkeen koronavirustartuntoja on varmistunut alueella 25 lisää.

Osa viikonlopun uusista tartunnoista on jatkotartuntoja aiemmin virukseen sairastuneiden lähipiirissä. 

Lahdessa on ilmennyt myös uusia mahdollisia joukkoaltistumisia. Yksi koronavirukseen sairastunut on vieraillut tartuttavuusaikanaan Lahdessa ravintola Teerenpelissä lauantaina 14. marraskuuta kello 22–23.30 ja ravintola Armaksessa kello 23.30–00.30.

Toinen koronavirukseen sairastunut on käynyt tartuttavuusaikanaan lauantaina 14. marraskuuta kello 21.30–22.30 ravintola Hilpeässä Hilmassa, kello 22.30–00.30 The Old Irish Pubissa sekä sunnuntaina 15. marraskuuta kello 19–23.30 Butcher&Banker -ravintolassa ja kello 23.30–00.30 ravintola Armaksessa ja maanantaina 16. marraskuuta Ravintola Oldissa kello 20.30–00.30.

Yhtymä kehottaa samaan aikaan näissä ravintoloissa käyneitä hakeutumaan koronavirustestiin, jos hengitystieinfektion oireita ilmenee. 

Lahdessa koronatartuntoja Kivimaan ja Mukkulan kouluissa ja Ahtialan ja Kytölän päiväkodeissa

Epidemian kiihtymisestä kertoo se, että päivittäiset tartuntamäärät ovat kasvaneet. Päijät-Hämeessä on epidemian aikana ollut kymmenen sellaista päivää, joina uusia tartuntoja on todettu enemmän kuin kymmenen. Näistä päivistä kuusi on ollut viimeisen puolentoista viikon sisään.

– Tilanne alueellamme hankaloituu, ja valitettavasti lähestymme ainakin Lahdessa leviämisvaihetta, mikä tietäisi uusia, tiukempia rajoitustoimenpiteitä. Nyt on siis välttämätöntä vähentää sosiaalisia kontakteja, noudattaa hygieniaohjeita ja ottaa maskit käyttöön ohjeidemme mukaan. Myös Koronavilkku-sovellus on hyvä ladata itselleen viimeistään nyt, jotta altistumisista saadaan enemmän tietoa, sanoo yhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen tiedotteessa.

– Moni sairastunut on noudattanut ohjeita asianmukaisesti, mutta näyttää siltä, että turvaetäisyydet jäävät pitämättä muun muassa tilanteissa, joissa nautitaan alkoholia illanvietossa ravintolassa. Näitä tilanteita on nyt jokaisen syytä välttää, Nieminen sanoo.

Yhtymä arvioi epidemiatilannetta päivittäin ja suosittaa tarvittaessa uusia rajoituksia. Yhtymä vetoaa myös alueen asukkaisiin, että kaikki noudattaisivat rajoituksia ja annettuja turvaohjeita epidemian leviämisen rajoittamiseksi.

Lahden Yhteiskoulun lukiossa ja Iitin lukiossa koronatartunnat

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoi lähes 40:stä uudesta koronavirustartunnasta

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut