Lahdessa koronatartuntoja Kivimaan ja Mukkulan kouluissa ja Ahtialan ja Kytölän päiväkodeissa

Kahdessa koulussa ja päiväkodissa altistuneita on kaikkiaan 156.

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahdessa Kivimaan koulun neljällä oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Oppilaita useista ryhmistä ja henkilökuntaa siirtyy etäopetukseen maanantaista alkaen. Sunnuntaina huoltajille lähetetyn Wilma-viestin mukaan altistuneita on kaikkiaan 89, joista oppilaita 73 ja henkilökuntaan kuuluvia 16.

Sunnuntaina koulu kertoi kolmesta koronatartunnasta, maanantaina neljännestä. Kaksi opetusryhmää ja viisi henkilöä henkilökunnasta on siirtynyt karanteeniin ja etäopetukseen. Kaikkiin on koululta oltu yhteydessä maanantain aikana. 

Poikkeuksellinen opetus järjestetään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Altistuneet on kartoitettu yhteistyössä koulun henkilökunnan kanssa, ja hyvinvointiyhtymä pyrkii tavoittamaan kaikki altistuneet mahdollisimman pian. Wilma-viestin mukaan koulun henkilökunta on ollut sunnuntaina yhteydessä kaikkien altistuneiden koteihin. Muiden oppilaiden osalta opetus jatkuu normaalisti.

Hyvinvointiyhtymän mukaan altistuneiden tavoittelussa on tällä hetkellä sen verran ruuhkaa, että altistuneet pyritään tavoittamaan tämän viikon aikana.

Kivimaan peruskoulu on 1.–9. luokkien yhtenäiskoulu, jossa oppilaita on 842 ja henkilökuntaa 80.

​Päijät-Hämeessä runsaasti uusia koronatartuntoja viikonloppuna - useissa lahtelaisravintoloissa mahdollisia altistumisia

Lahden Mukkulan koulussa on todettu koronatartunta yhdellä oppilaalla, ja reilut parikymmentä henkilöä, sekä oppilaita että henkilöstöön kuuluvia, on siirtynyt etätyöskentelyyn ja karanteeniin.

Lisäksi Ahtialan päiväkodissa Lahdessa on todettu koronatartunta yhdellä henkilöstöön kuuluvalla ja Kytölän päiväkodissa yhdellä lapsella. Altistuneita lapsia ja henkilökuntaan kuuluvia Kytölän päiväkodissa on kaikkiaan 25, Ahtialan päiväkodissa 22.  

Ahtialan päiväkodissa varhaiskasvatuspaikkoja on 69 ja henkilöstöä 15. Kytölän päiväkodissa varhaiskasvatuspaikkoja on 117 ja henkilöstöä kaikkiaan 25.

Päiväkodeista on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin. Lisäksi päiväkodinjohtajat ovat viestittäneet tilanteesta henkilöstölleen sekä kaikille huoltajille Muksunetin kautta, Lahden kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Lahden Yhteiskoulun lukiossa ja Iitin lukiossa koronatartunnat

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Juttua muokattu 22.11. kello 20.21: päivitetty uusi tieto Mukkulan koulun tartunnasta. Juttua pävitetty 23. 11. kello 13.09 tiedolla Kivimaan koulun neljännestä koronatapuksesta.

Lahtelaiskoulun opettajalla koronatartunta, 32 altistunutta

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoi lähes 40:stä uudesta koronavirustartunnasta

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut