Hollo ja Martta -festivaali palkittiin kulttuurisesta nuorisotyöstään

Hollo ja Martta -festivaalille osallistuu vuosittain kansantanssiryhmiä useista maista. Latvialainen Ceiruleits tanssi Hollolan kirjastossa vuonna 2016. Aku Isotalo
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Suomen Nuorisoseurat on myöntänyt kulttuurisen nuorisotyön tunnustuspalkinnon Hollolan Nuorisoseuran Hollo ja Martta -festivaalille.

Nuorisoseurojen puheenjohtaja Ragni Reichardt kuvaa festivaalia Hollolan Nuorisoseuran pitkän ja ansiokkaan kulttuurikasvatustyön kruununjalokiveksi. Yhä laajenevalla festivaalilla on suuri merkitys niin alueellisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin, Reichardt kertoo tiedotteessa.

Hollolan Nuorisoseura on vuonna 1901 perustettu yhdistys, jonka päätoimialoja ovat nuorisotyö, kansantanssi ja -musiikki, kansainvälinen yhteistyö sekä näytelmätoiminta. Mukaan voivat tulla niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin, mikä mahdollistaa sukupolvien välisen vuorovaikutuksen ja takaa toiminnalle jatkuvuuden.

Kansainvälinen kansantanssi- ja musiikkifestivaali Hollo ja Martta järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003. Tapahtumalla on kansainvälinen CIOFF-tunnus, joka tähtää kulttuuriperinnön suojelemiseen ja tunnetuksi tekemiseen.

Festivaalin konserttitarjonta ulottuu päiväkoti-ikäisistä vanhuksiin, ja työpajat jalkautuvat laajasti alueen kouluihin ja hoivakoteihin. Vuonna 2020 festivaali järjestettiin virtuaalisesti, ja lähetyksille tuli 60 000 katselukertaa ympäri maailmaa.

Suomen Nuorisoseurat myöntää Kulttuurisen nuorisotyön palkinnon vuosittain. Palkinnon arvo on 2 000 euroa.

Hollo ja Martta -festivaalin konserttitallenteet katsottavissa netissä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut