Lahden seurakuntayhtymä peruuttaa suositun joulukonsertin – striimattavia tilaisuuksia lisää

Lahden Gospelkuoron suositut joulukonsertit peruuntuivat. Johannes Wilenius

Anne Honkanen

Lahden seurakuntayhtymä kertoo ottaneensa käyttöön uusia ohjeita ja käytäntöjä koronavirusepidemian takia.

Seurakuntien kuorotoiminta jää epidemiatilanteen vuoksi tauolle. Tauko koskee sekä seurakuntien järjestämiä konsertteja että kuorojen harjoituksia. Linjaus merkitsee sitä, että esimerkiksi Lahden Gospelkuoron suosittu joulukonsertti perutaan. Kuoron piti järjestää kaksi joulukonserttia Ristinkirkossa tiistaina 22. joulukuuta.

Myös Lahden seurakuntien puhallinorkesteri jää tauolle.

Uudet käytännöt ovat voimassa vuoden loppuun asti, jollei alueellinen tilannearvio muutu ratkaisevasti.

Myös seurakunnan ulkopuoliset tahot järjestävät toimintaa, kuten konsertteja, seurakunnan tiloissa. Seurakunnan tiedotteen mukaan vastuu niiden turvallisuudesta kuuluu näiden tilaisuuksien järjestäjille.

Seurakuntayhtymän asiakaspalvelupisteet pysyvät toistaiseksi avoinna. Myös jumalanpalveluksia, kauneimpia joululauluja sekä muita tapahtumia ja viikkotoimintaa voidaan yhä järjestää varotoimin. Varotoimia ovat esimerkiksi osallistuminen tilaisuuksiin vain terveenä, käsien pesu ja desinfiointi, vähintään metrin turvavälit, maskien käyttö aina kun lähikontaktia ei voi välttää, siivouksen ja puhtaanapidon tehostaminen ja kävijämäärien rajoittaminen.

Lahden seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö Markus Luukkonen kertoo, että seurakunta lisää joulun alla striimattavia tilaisuuksia.

– Striimaamme muutamia Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia sekä jouluviikolla kolme messua: aattohartaus sekä joulu- ja tapaninpäivän messut kello 10.

Miten onnistuvat Kauneimmat joululaulut koronarajoituksin? Nastolassa lauletaan vain ulkona, Heinolassa siirrytään isompaan kirkkoon – katso tärpit maakunnan joululaulutilaisuuksiin

Papit ja muut työntekijät eivät työtehtävissään toistaiseksi osallistu tai jää viettämään kirkollisten toimituksien jälkeisiä perhejuhlia.

Työntekijät käyttävät työpäivänsä aikana pääsääntöisesti kasvomaskia tai -visiiriä. Lahden seurakuntayhtymä ei edellytä seurakuntalaisilta kasvomaskien käyttöä, mutta suosittelee sitä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut