Liisa-myrsky puhkui myös Päijät-Hämeessä, vahingot jäivät pieniksi

Lounaistuuli oli ajoittain voimakasta etenkin puuskissa aamupäivästä alkaen. Katja Luoma

Kari Anttinen, Nina Räty

Liisa-myrsky piti Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen yksiköt liikkeellä torstaina. Iltaan mennessä pelastuslaitoksella oli ollut yli 50 vahingontorjuntatehtävää aamukuuden jälkeen.

Suurimmat kiireet osuivat iltapäivään kello 12:n ja 15:n välille, kertoi palomestari Kari Sipilä. Sen jälkeen hälytykset olivat yksittäisiä eri puolilta toiminta-aluetta.

– Tehtävät olivat pääasiassa tielle ja sähkölinjoille kaatuneiden puiden raivauksia. Jokunen katto- ja räystäspelti irtosi myös.

Yhtään isompaa esimerkiksi kiinteistö- tai autovahinkoa ei Sipilän tietoon ollut iltaan mennessä tullut.

Liisa-myrsky ei säästänyt Lahden torikuustakaan, vaan kallisti sen kenolleen. Oikaisua odottaneen kuusen ympärille merkittiin varoalue, jota myöhemmin hieman laajennettiin.

– Torin kahvio meni kiinni vähän aiottua aiemmin. Pitäjä katsoi, että kuusi oli vähän uhkaavasti heihin päin kallellaan, sanoi Sipilä.

Sähköjä palautettiin asiakkaille edelleen illalla. Seitsemän aikaan sähköttömiä talouksia oli eniten Padasjoella, runsaat 500. Asikkalassa, Hartolassa, Sysmässä, Heinolassa ja Lahdessa ilman sähköä oli 100-400 taloutta, Orimattilassa ja Iitissä jo selvästi vähemmän.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala ennusti torstaisten jopa reilun 10 asteen lämpötilojen olevan ohimeneviä.

Perjantain vastaisen yön aikana hän ennustaa lämpötilan laskevan nollan ja muutaman pakkasasteen välille ja samalla räntä- ja lumikuuroja.

Myrskypuuskainen torstai on poikkeuksellisen lämmin Päijät-Hämeessä – ensi yönä mennään pakkasen puolelle ja voi sataa vähän lunta

– Näin pieni määrä lunta myös sulaa helposti, että ei siinä nyt oikein mitään hiihtokelejä vielä ole, Mustala kertoi torstaina päivällä.

Vähän runsaammat lumisateet kuten myös vaarallisen voimakkaiden tuulten alue ohittaa Päijät-Hämeen ennusteen mukaan pohjoisen puolelta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut