Lahden lyseossa koronatartunta – yli 140 siirtyi etätyöskentelyyn

Lahden lukioissa palataan vapun jälkeen lähiopetukseen. Sami Lettojärvi
Pirjo Kamppila

Pirjo Kamppila

Lahden lyseossa on todettu koronatartunta yhdellä opiskelijalla. Altistuneita on kaikkiaan reilut 140.

Kuusi opiskeluryhmää ja viisi henkilökuntaan kuuluvaa siirtyi etätyöskentelyyn ja karanteeniin korona-altistumisen takia keskiviikkona.

Karanteeniajan etäopiskeluohjeita lähetetään opiskelijoille Wilma-palvelun kautta. Myös osa lukion tuntityöskentelystä tapahtuu etäyhteyksien kautta. Lahden lyseossa opiskelijoita on 920 ja henkilöstöä 50.

– Tämä oli vain ajan kysymys, arvioi Lahden lyseon rehtori Tero Matkaniemi.

Hän muistuttaa lukio-opetuksen kurssimuotoisuudesta, joissa oppilaat vaihtavat ryhmää joka tunti. Perusopetuksen kaltaisia suljettuja ryhmiä ei voi muodostaa.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Lukion rehtori on lähettänyt Wilma-palvelun kautta viestin altistuneille ja heidän huoltajilleen.

Kymmenen vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta.

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti lukion tiloissa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut