Viking Malt julkisti jätti-investoinnin Lahteen, arvo 90 miljoonaa euroa - "Tämä on hieno päivä Lahdelle, suomalaisille panimoille ja maanviljelijöille”

Terhi Säynäjärvi, Krista Koivisto

Viking Malt Group tekee jätti-investoinnin Lahteen. Se rakentaa Lahden Kujalaan uuden mallastamon. Investoinnin arvon on 90 miljoonaa euroa.

Uuden tehtaan on määrä aloittaa tuotanto vuonna 2023.

Toimitusjohtaja Kasper Madsen sanoi tiedotustilaisuudessa, että tämä on ”hieno päivä Lahdelle, suomalaisille panimoille ja maanviljelijöille – koko mallasohraketjulle".

Viking Malt jättää taakseen vanhan mallastamon Vesijärven rannalla ja haluaa rakentaa uuden nimenomaan Lahteen, Kujalaan. Yhtiöllä on myös mallastamot Ruotsissa, Tanskassa, Liettuassa ja kaksi Puolassa.

Investointi Lahteen on yhtiön mukaan luonnollista, koska täällä on paljon osaamista, vuosikymmenien yhteistyö paikallisten sopimusviljelijöiden kanssa ­– ja hyvää vettä, joka on mallastuksessa tärkeää.

Lahden mallastamolta yhtiö aikoo jatkossa lisätä vientiä esimerkiksi Venäjälle. Valmistukseen on tulossa myös monia erikoismaltaita, joiden menekki kasvaa ympäri maailman. Viking Malt tekee myös yhteistyötä ruokateollisuuden kanssa, ja on kehittänyt markkinoille uusia tuotteita.

Viking Malt investoi isosti Lahteen - infotilaisuus sekä yhtiön toimitusjohtajan, Lahden-tehtaan yksikönpäällikön ja Lahden kaupunginjohtajan haastattelut voit katsoa tästä jälkilähetyksenä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut