Mies kuoli nestekaasulämmittimen räjähdyksessä Sysmässä

Sysmässä maalaistalon pihan autopajassa työskennellyt iäkäs mies kuoli, kun nestekaasulämmitin räjähti. Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen tiistaina kahden jälkeen iltapäivällä.

Räjähdys oli niin voimakas, että se lennätti miehen kiinni olleista isoista ulko-ovista ulos, muutaman metrin päähän pajasta. Vuonna 1935 syntynyt mies sai palovammoja ja vaatteet syttyivät palamaan. Ovia kiinni pitänyt paksu parru hajosi ja lensi kauas.

Myös pajan toisen laidan ovi putosi paikoiltaan. Rakennus ei syttynyt palamaan. Palomiehet kantoivat vuotavan nestekaasupullon pihalle.

– Lämmitin syttyi ja nestekaasupullon letkut paloivat. Todennäköisesti ensin on vuotanut vähän nestekaasua rakennukseen ja sitten se on saanut lämmittimestä tai jostain muusta kipinän, ja siinä vaiheessa koko paikka on syttynyt palamaan. Se on ollut nopea kaasupalo, missä räjähdys samalla etenee, kertoo päivystävä palomestari Petteri Haverinen.

Talon isäntä oli työskennellyt pajassa yksin, kun onnettomuus sattui. Pihan autopaja on pieni, sopiva yhdelle autolle tai traktorille. Nyt paja oli tyhjillään. Nestekaasu oli 11-kiloisessa teräspullossa.

Hämeen poliisi jatkaa teknistä tutkintaa ja kuolemansyyntutkintaa.