Hollolassa Salpakankaan koulun oppilaalla koronavirustartunta, altistuneita myös Lahdessa Mukkulan koulussa

Hollolassa Salpakankaan koulussa on todettu koronatartunta yhdellä oppilaalla. Juha Peurala
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Hollolassa Salpakankaan koulun yhdellä oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Altistuneet oppilaat ja henkilöstön jäsenet siirtyvät etätyöskentelyyn ja karanteeniin maanantaina.

Altistuneet ovat seitsemäsluokkalaisia, ja altistuneita on kolmella eri luokalla. Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian.

Lähiopetuksessa olevat Salpakankaan koulun oppilaat eivät siirry Heinsuon koululla pidettäville tunneille, eivätkä Heinsuon koulun oppilaat Salpakankaalle. Myös yhteiset opettajat pysyvät kotikouluillaan. Koulun muut oppilaat jatkavat koulunkäyntiä normaalisti.

Lahdessa Mukkulan koulussa neljä henkilöstöön kuuluvaa ja neljä oppilasta siirrettiin myös maanantaina etätyöskentelyyn ja karanteeniin korona-altistumisen takia.

Mukkulassa opiskellaan muuten normaalisti, mutta yhden ryhmän tuntityöskentelystä osa tapahtuu etäyhteyksien kautta. Oppilaita Mukkulassa on kaupungin mukaan reilut 800 ja opetushenkilöstöä 145.

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kello 17.55 tiedolla Lahden Mukkulan koulun tilanteesta.

Koronatilanne paheni merkittävästi, Lahti siirtyi kiihtymisvaiheeseen – 31 uutta tartuntaa Päijät-Hämeessä

Lahden Liipolan koulussa koronatartunta, yksi opetusryhmä karanteeniin

THL: Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa, uusia tartuntoja 104

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut