Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahdessa kerätään joulukortteja ikäihmisten iloksi, katso keräyspisteet tästä

Lahdessa alkaa maanantaina kampanja, jonka tarkoituksena on kerätä joulukortteja ilahduttamaan ikääntyneitä.

Joillekin kortin saajille joulumuistaminen saattaa olla ainoa laatuaan ja siis sitäkin merkittävämpi. Kuka tahansa voi kirjoittaa itse tehdyn tai valmiin joulukortin ja toimittaa sen keräyspisteeseen, josta kortit toimitetaan eteenpäin ikääntyneille kotihoidon ja seniori- tai palveluasumisen asukkaille.

Kortteja ovat lupautuneet tekemään myös Lahden kansanopiston kasvatus- ja ohjausalan, visuaalisten taiteiden ja maahanmuuttajaopiskelijat sekä perusopetuksen oppilaat ainakin kahdeksasta Lahden eri koulusta.

Kampanjaa koordinoi Päijät-Hämeen Sosiaali- ja terveysturva. Kortteja kerätään 16.11.–11.12. Kampanja on osa valtakunnallista luovan välittämisen yhteisön Siskot ja Simot ry:n joulukorttikampanjaa, jonka suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Joulupuu-keräys järjestetään tänä vuonna uudella tavalla – apu menee Lahden ja Hollolan vähävaraisille perheille

Lisäksi Päijät-Hämeessä asuvia, yksinäisiä vanhuksia voi ilahduttaa kukkalahjoituksella. Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy 16. marraskuuta. Kotona Asuen Seniorihoivan toteuttamaan kampanjaan voi osallistua kuka tahansa valitsemalla mieleisensä kukan yhteistyöhön osallistuvasta liikkeestä. Lahjoituksia voi tehdä myös verkossa.

Mukana olevat kukkakaupat on listattu Kotona Asuen Seniorihoivan verkkosivuille. Kuntien kotihoidot ja vanhuspalvelut valitsevat kukkalähetysten saajat.

Yksinäistä vanhusta voi jälleen ilahduttaa kukalla myös Päijät-Hämeessä