Idyllinen Anttilanmäki järjesti oivat kyläjuhlat ja nyt lahtelainen tekemisen meininki on huomattu muuallakin

Lahtelainen Anttilanmäen kaupunginosa on saanut kunniamaininnan valtakunnallisessa Vuoden Kylä -kilpailussa.

Valintaraati piti Anttilanmäkeä hyvänä esimerkkinä kaupunginosan yhteisöllisestä toiminnasta. Asukkaiden jakamistalouskokeilu on hyvä osoitus yhteisöllisyydestä. Lisäksi Anttilanmäen verkkosivut ovat laadukkaat ja niiden sisältöjä päivitetään aktiivisesti, lahtelaisia kehutaan Suomen kylät ry:n tiedotteessa.

Päijät-Hämeen Vuoden kyläksi Anttilanmäki valittiin alkuvuodesta.

Elokuussa 2019 idyllinen Anttilanmäki järjesti ensimmäisen kyläjuhlansa ja tapahtuma houkutteli alueelle tuhansia kävijöitä. Kyläjuhla oli ehdolla Etelä-Suomen Sanomien Aukusti-kulttuuripalkinnon saajaksi.

Koronaepidemia typisti tämän vuoden juhlat, mutta ensi elokuussa Anttilanmäellä tapahtuu taas. Kyläjuhla järjestetään osana Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden virallista ohjelmaa. Tapahtuman teemoja ovat yhteisöllisyys, rakennusperintö ja arjen kiertotalous.

Anttilanmäki tähtää kiertotalouden mallialueeksi, ensimmäisen askel on kyläläisten yhteinen tavaralainaamo – "Aika iso osa tavaroistani joutaa muidenkin käyttöön"

Valtakunnalliseksi Vuoden kyläksi valittiin Pohjois-Pohjanmaalla Tyrnävällä sijaitseva noin 400 asukkaan Markkuun kylä. Raati nosti esiin kylän yhteishengen. Kylällä on tehty paljon asioita talkoiden voimalla, ja tälle vapaaehtoistyölle Suomen kylät halusi antaa tunnustusta.

Vuoden kylä -palkinnot jaetaan tänä vuonna 9. joulukuuta etänä toteutettavassa palkintogaalassa.

Anttilanmäen ensimmäinen kyläjuhla houkutteli paikalle satoja kävijöitä – kurkista puutalojen syleilyyn

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut