Päijät-Hämeessä varmistui 15 koronatartuntaa - määrä on lähtenyt selkeään nousuun

Koronavirusnäytteitä otetaan esimerkiksi kontissa Päijät-Hämeen keskussairaalan parkkipaikalla. Mirja Hussain

Nina Räty

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu viisitoista uutta koronavirustartuntaa keskiviikon jälkeen, kertoi yhtymä perjantaina. Sairaalahoidossa on kaksi Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta, mutta kukaan ei ole tehohoidossa.

Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana yhtymän alueella 345 ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan lähes 42 000. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut seitsemän ihmistä.

Tartuntojen määrä on lähtenyt selkeään nousuun kuluvan viikon aikana Päijät-Hämeessäkin. Samalla niiden tartuntojen, joissa tartunnan lähde ei ole tiedossa, osuus on noussut. Kuluneella viikolla kolmella yhtymän työntekijällä on varmistettu koronatartunta. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin, eikä yhtään potilasta ole altistuneiden joukossa.

Hyvinvointiyhtymä: mahdollisia altistumisia Lahden ja Hollolan ravintoloissa, uusia koronatartuntoja todettu seitsemän

Viime päivinä todetut uudet tapaukset viittaavat epidemiatilanteen vaikeutumiseen Päijät-Hämeessä. Yhtymä muistuttaa, että on erityisen tärkeää noudattaa alueella voimassa olevia suosituksia ja hakeutua koronatestiin myös lievissä hengitystieoireissa, jotta tartunnat saadaan mahdollisimman nopeasti selville.

Erityistä huomioita tulee kiinnittää turvaväleihin ja lähikontaktien rajoittamiseen. Lisäksi tulee huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Aiemmat suositukset kasvomaskin käytöstä joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeutuessa ja riskimaasta palattaessa ovat voimassa. Maskilla voi halutessaan suojautua myös sisätiloissa, jos riittävää turvaväliä muihin ei ole mahdollista pitää. Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa mennä, jos on edes lieviä sairastumiseen viittaavia oireita.

Yhtymä suosittaa tekemään mahdollisimman laajasti etätyötä, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Lisäksi työpaikoilla tulee edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja.

Päijät-Hämeessä epidemia on toistaiseksi perusvaiheessa. Tilannetta seurataan päivittäin. Yhtymä on varautunut kiihtymisvaiheessa tarvittaviin uusiin toimiin ja kasvomaskien käyttösuosituksen laajentamiseen.

Lahden Salpausselän koulun oppilaalla todettu koronatartunta – kymmenkunta altistunutta

Suomessa neljä uutta koronakuolemaa – sairaalahoidossa 73 ihmistä

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut