Toimittaja Veikko Niemi julkaisi toisen romaaninsa

ESS

Etelä-Suomen Sanomissakin aiemmin työskennellyt toimittaja Veikko Niemi on julkaissut toisen kirjansa. Jännitysromaanin nimi on Marja. Niemen mukaan kyseessä on veijaritarina, joka sisältää dramaattisia tapahtumia sekä romantiikkaa.

Kustannus HD:n osakustantama Marja ankkuroituu Niemen esikoisromaanin tavoin kirjailijan lapsuusmaisemiin Porvoon maalaiskuntaan. Päähenkilö on 1990-luvun taitteessa porvoolaisessa paikallislehdessä työskentelevä toimittaja Jaakko Ylihärsilä, jonka Marja-vaimo joutuu paikallisen lelutehtaan toimitusjohtajan leikkikaluksi.

Niemen esikoisromaani Tykkivarkaat ilmestyi viime talvena. Kirjoilla on kytköksiä toisiinsa, vaikka esikoisteos sijoittuikin pääosin 1950-luvun alkuun.

– Myös Marja-romaanissa heijastuvat oikeiden paikkojen lisäksi aikansa tapahtumat, mutta romaanin keskeiset henkilöt ovat keksittyjä, Niemi tiedottaa.

Mäntsälässä asuva Niemi jäi eläkkeelle Etelä-Suomen Sanomista yli 40 vuotta kestäneen lehtimiesuran jälkeen. Hän aloitti vuonna 1965 Uudenmaan Sanomissa ja työskenteli myös STT:n kirjeenvaihtajana.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut