Sokeiden viikko on paraikaa käynnissä – Päijät-Hämeessä teemaviikon yleisötapahtumat on peruttu, mutta tietoa jaetaan verkossa

Päijät-Hämeen Näkövammaiset ei järjestä vallitsevan koronatilanteen takia yleisötapahtumia käynnissä olevalla Sokeiden viikolla. Sokeiden viikkoa vietetään valtakunnallisesti 8.–15. marraskuuta.

Päijät-Hämeen paikallisyhdistyksen Sokeiden viikon työryhmä on kuitenkin koonnut YouTubeen Sokeiden viikko PHN 2020 -nimiselle kanavalle useita näkövammaisuuteen liittyviä videoita. Videoissa käsitellään näkövammaisten arkea, esimerkiksi kuinka he matkustavat bussilla ja leipovat.

Sokeiden viikon aikana tehdään tutuksi myös näkövammaismerkkiä. Merkki on sinipohjainen, jossa on valkoisella henkilö valkoinen keppi kädessään. Merkki viestii muille esimerkiksi sitä, että henkilö saattaa tarvita apua joissain tilanteissa.

Merkkejä on erilaisia: metallinappeja, kankaisia ja tarramerkkejä. Ulkoillessa näkövammaisilla on puolestaan päällä kirkasvärinen liivi, jonka selkämykseen on painettu isokokoinen näkövammaismerkki. Uidessa merkki voi taas olla uimalakissa.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut