Sokeiden viikko on paraikaa käynnissä – Päijät-Hämeessä teemaviikon yleisötapahtumat on peruttu, mutta tietoa jaetaan verkossa

Pyöreä sininen näkövammaismerkki kertoo, että merkin käyttäjä on näkövammainen ja saattaa tarvita apuasi. Merkissä on reikä, joka auttaa kantajaa kiinnittämään merkin oikein päin. Päivi Halonen

Sohvi Auvinen

Päijät-Hämeen Näkövammaiset ei järjestä vallitsevan koronatilanteen takia yleisötapahtumia käynnissä olevalla Sokeiden viikolla. Sokeiden viikkoa vietetään valtakunnallisesti 8.–15. marraskuuta.

Päijät-Hämeen paikallisyhdistyksen Sokeiden viikon työryhmä on kuitenkin koonnut YouTubeen Sokeiden viikko PHN 2020 -nimiselle kanavalle useita näkövammaisuuteen liittyviä videoita. Videoissa käsitellään näkövammaisten arkea, esimerkiksi kuinka he matkustavat bussilla ja leipovat.

Sokeiden viikon aikana tehdään tutuksi myös näkövammaismerkkiä. Merkki on sinipohjainen, jossa on valkoisella henkilö valkoinen keppi kädessään. Merkki viestii muille esimerkiksi sitä, että henkilö saattaa tarvita apua joissain tilanteissa.

Merkkejä on erilaisia: metallinappeja, kankaisia ja tarramerkkejä. Ulkoillessa näkövammaisilla on puolestaan päällä kirkasvärinen liivi, jonka selkämykseen on painettu isokokoinen näkövammaismerkki. Uidessa merkki voi taas olla uimalakissa.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut