Ahti ja Maija Lavosen yhteisnäyttely on esillä Orimattilassa – esillä myös erikoisia valaisevia tekstiilejä

Ahti ja Maija Lavosen näyttely on esillä Orimattilan taidemuseossa. Soili Kaivosoja

Anne Honkanen

Kuvataiteilija Ahti Lavosen (1928–1970) ja tekstiilitaiteilija Maija Lavosen yhteisnäyttely on esillä Orimattilan taidemuseossa.

Linjat kohtaavat -näyttely on läpileikkaus kummankin taiteilijan urasta. Esillä on noin kaksikymmentä teosta sekä lisäksi Ahti Lavosen suunnittelemia julisteita ja taiteilijoiden urasta kertovia valokuvia ja katalogeja.

Ahti Lavonen teki tiedotteen mukaan kansainvälisen taiteilijauran ajallisesti lyhyessä ajanjaksossa. Ahti Lavonen käytti erilaisia materiaaleja ja tekniikoita monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti. Taiteilijana hän katsoi olevansa lähinnä maalari, mutta Lavonen oli kiinnostunut kuvataiteen lisäksi arkkitehtuurista, käsityöstä, muodista ja teollisesta muotoilusta. Materiaalintuntu oli koko hänen tuotantoaan yhdistävä tekijä.

Maija Lavosen taiteen aiheet syntyvät luonnon kokemuksista ja voimakkaista visuaalisista elämyksistä. Hän on työskennellyt pitkän uransa aikana monenlaisilla eri materiaaleilla, mutta ryijyn hän kokee itselleen läheisimpänä.

Teoksissaan Maija Lavonen yhdistää usein orgaanisia ja moderneja materiaaleja, kuten villaa ja akryylia tai silkkiä ja metallia.

Maija Lavoselta nähdään näyttelyssä myös hänen viimeaikaisimpia teoksia, jotka ovat valokuidusta kangaspuilla kudottuja, valaisevia tekstiileitä.

Näyttely on esillä 5.12. asti.

Kuvataiteilija ja muusikko vievät suolle lankamaalausten ja musiikin avulla Lahdessa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut