"Aamupalalla pekonia ja kananmunaa" – ESS:n lukijat kertovat, että tänään isä saa hyvää ruokaa ja ehkä myös sukat, kalsarit tai partaveden

Tässä on yksi toivotuimmista isänpäivän aamiaisista. Lassi Sivonen

ESS

Moni isä saa tänään aamupalan sänkyyn, hyvää ruokaa ja lahjoja. ESS.fi-kyselyyn vastanneista monet kertovat muistavansa isää isänpäivänä hyvin perinteisesti.

Korona-aika näkyy vastauksissa: tänä vuonna ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluvia isovanhempia ei välttämättä tavata tai sitten tapaamiset järjestetään pikaisesti ulkona.

"Kortit ja aamupala yhdessä lasten kanssa isälle heti herättyä. Yleensä käyty myös isovanhemmilla ja syöty heidän kanssaan lounas tai päivällinen. Tänä vuonna se jää väliin, sillä flunssaisena ei uskalla mennä sinne."

"Aamupalalla pekonia ja kananmunaa. Lounaalle kokoonnumme isommalla porukalla syömään. Tänä vuonna isovanhemmat eivät halua tulla yhteiseen juhlaan."

"Isälle tehdään hyvää ruokaa ja leivotaan täytekakku. Ostetaan myös pieni lahja, joka on yleensä sukat, pitkät kalsarit tai partavettä."

"Koen olevani etuoikeutettu, kun lapsella on samat kiinnostuksen kohteet kuin minulla", pohtii poikansa jalkapallojoukkuetta valmentava asikkalalainen Juho-Kalle Olanterä

Hieman yli puolet kyselyyn vastanneista kertoi, että isänpäivänä tehdään jotain erityistä.

"Kotona sytytetään kynttilät ja rauhoitutaan istumaan, juttelemaan ja katsomaan kuvia ja videoita ajasta jolloin lapset olivat pieniä. Kiitollisuus lapsista ja lastenlapsista on varmasti päällimmäinen tunne. Parhaansa useimmat isät ovat yrittäneet, se riittää, epäonnistumiset jääköön unholaan."

Yksi vastaajista kertoo isän hakevan tänä isänpäivänä perheelle ruokaa:

"Perheemme isähenkilö ampui viikko sitten hirven. Hirvi on nyt riippunut viikon verran metsästysseuran lahtivajan kylmiössä. Isänpäiväviikonloppuna ohjelmassa on hirven paloittelu ja lihojen jako seuran jäsenten kesken. Joten meidän iskä hakee isänpäivänä perheelleen ruokaa!"

Isyyden kysymyksistä yksi polttavimmista on tämä: mitä tehdä alalaatikkoon unohdetuille isänpäiväkorteille

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut