Retkeilijöitä kohtasi murheellinen näky Lahden Lapakistossa: tulentekopaikalla tehty ilkivaltaa

Ossi Raita sekä lapset Aliisa ja Valtteri Raita onnistuivat paistamaan makkarat lauantaina Lapakistossa, vaikka grillipaikkaa oli rikottu ja sotkettu pahemman kerran. Juha Peurala
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Makkaranpaistosta haaveilleet ulkoilijat saivat lauantaina tyytyä pahoin kärsineeseen tulisijaan ja puuttomaan puuvajaan Lahden Lapakistossa. Suositun ulkoilualueen tulentekopaikalla oli tehty ilkivaltaa lauantain vastaisena yönä. Esteettömän reitin päässä sijaitsevaan tulisijaan oli sytytetty iso roihu, ja tulisija sekä yläpuolinen huuva vahingoittuivat. Paistoritilät on väännetty mutkalle ja muutenkin paikkoja sotkettu.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sammutti savuavat rakenteet lauantaina ja varmisti, ettei tuli pääse kytemään ja leviämään. Päivystävän palomestarin mukaan myös puuvaja oli kärsinyt ja kaikki polttopuut oli poltettu. Vajan seinistä oli revitty lautoja irti.

Myös poliisi kävi paikalla, ja vahingonteosta on kirjattu rikosilmoitus. Poliisin mukaan tekijä ei ole tiedossa.

Lapakiston ulkoilu- ja luonnonsuojelualue on suosituimpia retkikohteita Lahden seudulla. Reittien kehittämisestä ja tulisijojen, laavujen ja kuivakäymälöiden rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa Lahden kaupunki.

Juttua muokattu 7.11. kello 13.35: päivitetty poliisin antamilla tiedoilla vahingoista ja rikosilmoituksesta.

Lahden kaupunki aikoo korjata Lapakiston hajotetun nuotiopaikan – "Ikävää, kun kaikki eivät pelaa niin sanotusti täydellä pakalla"

Ilkivalta rehottaa Lahden satamassa – yritysten kesä oli kaksijakoinen: "Tappiovuosia on ollut ennenkin, mutta ei tällaisia"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut