Mitä tapahtuu Lahden lakkautettavien lähiklinikoiden rakennuksille? Lukijat kommentoivat ahkerasti: "Voisi remontoida uimahallin" – lue lisää lukijoiden kommentteja asiasta

Ahtialan itäinen lähiklinikka lopettaa toimintansa ensi vuoden alussa. Sami Lettojärvi

Sohvi Auvinen

Lahden lähiklinikoiden toiminta loppuu Lahdessa ensi vuoden alussa, kun Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritys Harjun terveys aloittaa. Toiminta loppuu näin ollen Launeella ja Ahtialassa. Julkaisimme lauantaina jutun siitä, mitä tapahtuu rakennuksille, joissa klinikat toimivat. Lahden kaupungilla ei toistaiseksi ole suunnitelmia terveysasemarakennuksille.

Juttu kirvoitti lukijoissa useita kommentteja sekä verkkosivuillamme että sosiaalisessa mediassa. Tässä niitä kootusti:

"Eiköhän se perinteinen kirpputori käy Ahtialaankin..niin kuin muihinkin tyhjiin kiinteistöihin.."

"Rakennuksia ei kannata vielä myydä. Vähän ajan päästä huomataan, että kaupunginsairaalan tilat käy ahtaaksi eikä ne toimi ja pysäköintipaikkoja ei ole ja asiakkaat kuormittavat akuuttia niin lähiklinikat otetaan uudelleen käyttöön."

"Miksi Ahtialan terv.asema ja laboratorio lopetetaan, kun toiminut hyvin ja ajankin saanut suht kohta odottamiselle. Akuutissa päässyt myös heti. Labra toimi hyvin ilman jonotusta ja nyt sitten jonotellaan tunti tolkullista kaup.sairaalassa tai menettävä Nastolan laboratorioon! Ei järkeä, kun vanhoja ihmisiä juoksutetaan! Herrat, kun ei itse käytä näitä terv.asemia vaan käyvät yksityisellä ilman jonotusta. Eivät tiedä yhtään tavallisen ihmisen tarpeista, kun päässeet eliitin elämää nauttimaan! Nopeasti unohtunut tai.ihmisen elämä kaikilta valtuutetuilta. Ahtialan terv.aseman talo ihan hyvä kunnosssa, siksi kai myyvät senkin terveen rakennuksen ja nyt palvelut lopetetaan sieltä! Ostaja varmaan tiedossa jo ja kaupat sovittu! Hävetkää päättäjät."

"Nyt Lahti nukkui onnensa ohi siirtämällä terveys palvelut yhteen sumppuun sairaalan mäelle. neuvola palvelut torin kulmalle, laboratorio palvelut Aleksi 24:n, missä on parkki tilat näille kaikille palveluiden käyttäjille esim.vanhukset ja lapsiperheet.Yhteisyritys sinällään on ok, mutta miksi pitää palvelut keskittää esim.täällä Launeella on käyttäjiä laajalta alueelta ja kasvu on jatkossakin tallä suunnalla, millä houkuttelette lapsiperheitä kasvattamaan väkilukua, kun kaikki terveys palvelut keskitetään yhteen paikkaan.Korona on pakottanut ihmiset etätöihin ja jatkossakin tämä suuntaus jatkuu, kun on opittu hyvin näinkin toimimaan eli olisi Lahden päättäjien luullut toimivan niin, että olisi "imuroitu"pääkaupunki seudun ihmisiä tänne säilyttämällä hyvät ja toimivat terveys palvelut ennallaan, ei kannata mennä hyvinvointi yhtymän päätösten suojaan, luulisin kuitenkin lopullisen päätöksen olevan kaupunkilaisten valitsemilla ns."päättäjillä"."

"Turha tässä on nyt urputtaa, sillä koko touhu on edellisen valtuuston UusiKunta- hankkeen perua, missä tilauskonsultin suunnitelman mukaan mäelle remontoitiin 50 miljoonalla ns. pääterveysasema koko Lahdelle. Nyt viimein tuota lähes tyhjillään ammottavaa virheinvestointia aletaan sitten täyttää. Hölmölän touhua on kuitenkin se, että mäeltä niitä harvoja palveluja ja toimintoja ollaan taasen kalliilla viemässä Trioon ja Aleksanterinkadulle paikkaamaan Cityconin ja YIT:n kupruja."

"Lähiklinikkojen lopetus on yksi järjettömimmistä päätöksistä, ja se oli tiedossa kun yhteisyritystä perustettiin.  Kokoomus ja heidän troijan hevosensa tämän kaiken takana, myös yhteisyrityksen perustamispäätöksessä."

"Tehdään Launeen terveysasemasta kirjasto, olisi kunnon parkkipaikat ja enemmän tilaa kirjoille ja ihmisille."

"Koulut ja terveyspalvelut yhdistetään ja pikkukunnat Lahteen. Olisi parempi että olisi pieniä yksiköitä useita ei yhtä suurta. Ajatelkaa ihmisiä jotka asuu kaupungissa eikä aina sitä kaupungin tai yrityksen rahapussia."

"Lahti on hyvä ”sumputtamaan” asioita, ensin kadut, sitten erilaiset toimipaikat, kyllä tulee olemaan ruuhkaa kaupunginsairaalan ensiavussa, kun kaikki sivupaikat suljetaan!"

"Takaisin julkisiin terveys palveluihin tilat. Valtiolta suoraan lääkärien ja hoitajien palkat. Kyllä rahaa löytyy jos halua on omaa kansaa hoitaa paremmin itsetuotettuna palveluna sanalla, jonoja purkaa. Isolla kirjaimilla, kuten isolla rahalla takaisin omat resurssit. Bisnes malli ei ole pelastus kansalle , rikkaille kyllä"

"Ahtialan lähiklinikasta voisi remontoida uimahallin"

"Harmi, kun on hyvät parkkipaikat ja bussipysäkkikin lähellä. Onkohan kaupunginsairaalassa pysäköinti järjestetty siihen mennessä? Nytkään ei siellä aina meinaa löytää parkkipaikkaa."

"Eiköhän tohonkin paikalle tule pari kerrostaloa."

Lähiklinikat lopettavat Lahdessa Launeella ja Ahtialassa – miten käy rakennusten?

"Jos ei käyttöä löydy, eikä pureta, niin sitten pultataan, tai vaikka hitsataan, kaikki kulkuaukot kiinni niin, ettei sinne yksikään ylimääräinen haahuilija pääse sisään. Esimerkkiä voi hakea Paavolan terveysasemasta, Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulmatalosta, entisestä Vanhasta Jukosta ja Onnelantien rukoushuoneesta. Nämä nyt ainakin tulivat ensimmäisenä mieleen."

"Väestö lisääntyy ja ikääntyy mutta terveyspalveluiden toimipaikat vähentyy. Tämä ei yhtälönä kuulosta toimivalta eikä se sitä tule myös olemaan."

"Kenen idea oli yleensäkkin myydä kunnan perusterv.palvelut kuntayhtymälle? Ja kun miettii tarkkaan, niin kuormitus keskustan terv.keskukseen lisääntyy huomattavasti ja nyt olevat jonotusajat lääkäreille pitenee entisestään. Voi kurjuus!!!!"

"Kyllä on Phhykyssä idiootteja kerrakseen - hyvin toimivat ja riittävillä, ilmaisilla parkkipaikolla, varustetut paikat suljetaan ja seuraavaksi labrat siirretään Aleksille! Siellähän niitä parkkipaikkoja tunnetusti on..."

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut