Päijät-Hämeessä 11 uutta koronavirustartuntaa – Lahdessa osa Kunnaksen koulun oppilaista siirrettiin etäopetukseen

Suuri osa Päijät-Hämeen uusista koronavirustartunnoista on peräisin ulkomailta. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Heidi Malin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu keskiviikon jälkeen 11 uutta koronavirustartuntaa, kertoi yhtymä perjantaina. Tapauksista seitsemän on peräisin ulkomailta. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä potilasta.

Kaikkiaan varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu Päijät-Hämeessä tähän mennessä 301. Koronavirusnäytteitä on otettu yhteensä 38 000. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on menehtynyt Päijät-Hämeessä seitsemän ihmistä epidemian aikana. Uusin kuolemantapauksista sattui aikaisemmin tällä viikolla.

Kunnaksen koulu ilmoitti Wilma-viestillä perjantaina koulun oppilaille ja vanhemmille, että yhdellä koulun oppilaista on todettu koronavirustartunta. Oppilaan opetusryhmä, opettaja ja koulunkäyntiavustaja siirrettiin tapauksen johdosta etätyöskentelyyn. Altistuneita on kaikkiaan 26.

Keskiviikkona kokoontunut koronayhteistyöryhmä totesi, että tauti on Päijät-Hämeessä edelleen perusvaiheessa. Hyvinvointiyhtymässä on kuitenkin varauduttu epidemian kiihtymisvaiheeseen ja sen mukanaan tuomiin mahdollisiin uusiin kasvomaskisuosituksien laajentamisiin ja rajoituksiin.

Suomessa raportoitu neljä uutta koronakuolemaa – tartuntamäärät jatkavat laskusuunnassa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut