Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Hämeen poliisilla iso operaatio Lahdessa ja ympäristössä - etsintöjä tehty Hells Angelsin käytössä olevissa tiloissa

Etsinnät jatkuvat edelleen, ja tähän mennessä on löytynyt huumeita, aseita ja räjähteitä.

Hämeen poliisilla on ollut perjantaina iso poliisioperaatio eri puolilla Lahtea ja Lahden ympäristöä.

Poliisi kertoo tehneensä etsintöjä liivijengien tiloihin, muun muassa Red Roots MC:n vuokraamaan tilaan, joka on esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella Hells Angels MC:n käytössä.

Poliisin mukaan Red Roots on lopettanut toimintansa elokuun alussa.

Etsintöjä tehtiin muuallakin, esimerkiksi moottoripyöräkerho Hells Angels MC Carelian kerhotiloissa Lappeenrannassa.

Etsinnät jatkuvat edelleen, ja tähän mennessä on löytynyt huumeita, aseita ja räjähteitä.

Jengitilanne Lahdessa alkoi kiristyä, poliisi päätti mennä väliin – Hämeen poliisi: Helvetin Enkelit asettunut Lahteen

Etsinnät liittyvät Hämeen poliisilaitoksella tutkittavana olevaan juttusarjaan. Siihen liittyy useita eri henkilöitä, mutta perjantaisiin kiinniottoihin liittyy kolme miestä, jotka saivat lokakuussa Hell Angels MC Carelian hangaroud- eli kokelasjäsenyyden.

Esitutkinta on alkuvaiheessa, eikä jutuista tiedoteta nyt tarkemmin tutkinnallisista syistä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan Red Roots perustettiin lakkautetun United Brotherhoodin Lahden-osaston tilalle. Red Rootsin yhteyteen perustettiin myös Redrum samalla tavalla kuin United Brotherhoodilla oli Bad Union.

Melko pian Redrumin toiminta kuitenkin lopetettiin, mutta Red Roots jatkoi omaa toimintaansa. Elokuun alussa Red Roots lakkautettiin poliisin käsityksen mukaan jäsenten erimielisyyksien vuoksi, ja se jakautui kahteen.

Jakautumisen jälkeen Hell Angels MC on ollut tekemisissä molempien puolien kanssa, poliisi kertoo.

Keskusrikospoliisi osasi odottaa Red Roots -liivijengiä Lahteen – Helvetin enkelit: Koko motoristikerho lopetti toimintansa ajat sitten

Poliisi kertoi operaatiostaan ensimmäisen kerran Twitterissä kello 11:n aikaan perjantaina.

Operaatioon liittyy laajaa yhteistyötä Kaakkois-Suomen, Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitosten, Keskusrikospoliisin sekä Rikosseuraamuslaitoksen kanssa.

Esimerkiksi Kaakkois-Suomen poliisilla oli etsintä Hells Angelsin kerhotilassa Lappeenrannassa. Rikoskomisario Marko Heinosen mukaan Lappeenrannan ja Lahden operaatiot ovat eri kokonaisuuksia, mutta kummankin taustalla on sama rikollisorganisaatio.

Lahdessa ei ole virallisesti Hells Angelsien kerhoa, mutta Heinosen mukaan yksittäisillä henkilöillä on läheiset yhteydet kerhoon.

Lappeenrannan kokonaisuuden esitutkinta on niin pitkällä, että juttu on siirtymässä syyttäjälle. Rikoksesta epäiltyinä on noin 20 henkeä. Epäilyt koskevat muun muassa törkeitä huumausainerikoksia.

Juttua muokattu 30.10. kello 13.28: lisätty tiedot Lappeenrannan operaatiosta ja kello 13.54 Marko Heinosen kommentit. Kello 15.00 päivitetty kauttaaltaan poliisin antamilla tiedoilla.