Influenssarokotusten ajanvarauspuhelimet ruuhkautuivat Päijät-Hämeessä – varaa aikasi mieluummin verkossa

Influenssarokote estää työikäisillä yli puolet sairastumisista. Sami Lettojärvi

Nina Räty

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ajanvarauspuhelimet ovat paikoin ruuhkautuneet influenssarokotusaikoja varaavien soitoista. Yhtymässä toivotaan, että asiakkaat varaavat rokotusajan ensisijaisesti verkossa.

Asiakkailta pyydetään myös kärsivällisyyttä, sillä aikoja ja rokotteita riittää kaikille koko loppuvuodeksi. Tarvittaessa rokotuksia saa vielä tammikuussakin, yhtymästä kerrotaan.

Etenkin Lahden keskustan lähiklinikan ajanvarauspuhelimet ovat olleet ruuhkaisia. Myös Chat-palvelu on ruuhkautunut runsaista yhteydenotoista.

Rokotuksen ottaa nyt moni ensikertalainen

Ensimmäisten rokotusviikkojen aikana Päijät-Hämeessä on jo selvästi näkynyt uusien väestöryhmien aktivoituminen. Moni ottaa rokotuksen joko ensimmäistä kertaa tai monen vuoden tauon jälkeen.

Yhtymä toivoo, että mahdollisimman moni ottaa rokotuksen, sillä se vähentää influenssaan sairastumisen riskiä ja terveydenhoidon kuormitusta koronaepidemian aikana.

Tänä vuonna joukkorokotustilaisuuksia ei koronatilanteen vuoksi järjestetä. Ajan rokotukseen voi kätevimmin varata yhtymän verkkosivuilta.

Kausirokotukset ovat alkaneet vauhdikkaasti Lahdessa – "Rokotuksia annetaan koko ajan"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut