Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Uponorin vahva vire jatkuu – liikevoitto kasvanut yli 60 prosenttia viime vuodesta

Maailman merkittävimpiin putki­järjestelmien toimittajiin kuuluvan Uponorin vuosi jatkuu vahvana. Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto tammi–syyskuussa oli 115,3 miljoonaa euroa eli yli 62 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myös yhtiön liikevaihto kasvoi vastaavalla ajanjaksolla 2,6 prosenttia 855,5 miljoonaan euroon.

– Kolmannella vuosineljänneksellä markkinat alkoivat elpyä kevään Covid-19-pandemian aiheuttamasta sokista. Rauhallisemman kesän jälkeen tartuntamäärät alkoivat kuitenkin kasvaa Euroopassa neljänneksen loppua kohden, ja siksi markkinanäkymät säilyvät sumeina, Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski toteaa yhtiön pörssitiedotteessa.

Uponorin mukaan talotekniikkatoimiala kehittyi Euroopassa kolmannella vuosineljänneksellä hyvin ja Pohjois-Amerikassa talotekniikan vuosineljännes oli erittäin vahva. Myös Uponor Infran suoriutumista yhtiö luonnehtii hyväksi.

Toistaiseksi hyvin sujuneesta vuodesta huolimatta Uponorin näkymät ovat edelleen heikot. Yhtiö palautti ohjeistuksensa liikevaihdon ja tuloksen kehityksessä syyskuussa.

– Kun palautimme ohjeistuksemme syyskuussa, totesimme, että kysynnän näkymät ovat edelleen heikot. Tilanne ei ole sen suhteen muuttunut. Ohjeistuksen palauttaminen perustui toteutuneeseen tuloskehitykseen, ei selkiytyneisiin markkinanäkymiin, Luomakoski toteaa tiedotteessa.

Uponorin mukaan yhtiön kysyntätilanne lokakuussa on viime vuoden tasolla.

Lahtelainen Uponor Infra osti pinnan alla operoivan kotkalaisfirman