Talousnäkymät notkahtivat Hämeessä – haasteena riittämätön kysyntä

Sohvi Auvinen

Hämeen yritysten suhdannenäkymät notkahtivat syksyn aikana voimistuneen koronaepidemian myötä. Tämä käy ilmi Hämeen kauppakamarin ja Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tekemästä suhdannebarometrikyselystä.

Kyselyyn heinä-syyskuussa vastanneista yrityksistä puolet arvioi suhdanteiden pysyvän ennallaan ja vain viisi prosenttia ennakoi kohentumista lähitulevaisuudessa.

Kyselystä kävi myös ilmi, että tuotanto- ja myyntimäärät supistuivat syksyllä, ja että vastanneista yrityksistä 43 prosenttia arvioi tuotannon määrän pienenevän loppuvuoden aikana. Yritysten tuotannon kasvun suurimmaksi esteeksi nousi riittämätön kysyntä.

Tuotanto- ja myyntimäärien lisäksi henkilökunnan määrä pienentyi hieman hämäläisyrityksissä heinä-syyskuun aikana. Samansuuntaisen kehityksen uskotaan jatkuvan loppuvuoden aikana.

Hämeessä kyselyyn vastasi 116 yritystä, jotka työllistävät yli 18 700 henkilöä. Suhdannebarometri julkaistaan neljä kertaa vuodessa.

Suhdannebarometrin synkkä kuva: viennin ja rakentamisen näkymät sumeat, työllisyys heikkenee – Hämeen luvut maan myönteisimmät, mutta ne eivät riemastuta kauppakamarin toimitusjohtajaa

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut