Hollo ja Martta -festivaali sulkee pääkonserttinsa yleisöltä Hollolassa

Aimo Hentinen päätti pelata varman päälle: Hollo ja Martta -festivaalin pääkonsertti muuttuu verkkotapahtumaksi.

ESS

Parhaillaan Lahden seudulla käynnissä oleva Hollo ja Martta -kansantanssifestivaali sulkee ensi lauantaille suunnitellun pääkonserttinsa yleisöltä.

Festivaalipäällikkö Aimo Hentisen mukaan nuorisoseurantalo Kukossa järjestettäviin kaksoiskonsertteihin oli saapumassa huomattavasti enemmän yleisöä kuin mitä vallitsevassa tilanteessa on mahdollista ottaa turvallisesti vastaan. Siksi yleisöä ei päästetä paikalle lainkaan.

– Konsertti kuitenkin kuvataan monikameratuotantona. Se on katsottavissa festivaalin Facebook-sivujen kautta 4. marraskuuta alkaen kokonaisen viikon ajan, Hentinen kertoo.

Hollo ja Martta -tapahtuma käynnistyi viime viikonloppuna. Pääkonserttia lukuun ottamatta muut festivaalin konsertit järjestetään normaalisti. Esimerkiksi torstaina Kukossa juhlitaan pelimannimestari Ossi Niinimäen sävellyksistä kootun nuottikirjan julkistamista ja perjantaina seurantalossa päästetään irti kansanmusiikkibändi Tsuumi Sound System.

– Niihin mahtuu vielä. Yleisömäärä on kuitenkin rajoitettu, ja liput tulee varata etukäteen, Hentinen painottaa.

Myös Niinimäki-konsertista ja Tsuumi Sound Systemin esiintymisestä on myöhemmin luvassa parhaat palat festivaalin Facebook-sivuilla.

Koronapandemia vei Hollolan perinteikkäältä Hollo ja Martta -festivaalilta kansainväliset vieraat – periksi ei kuitenkaan anneta

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Lahdessa on paljon nuoria, joilta kukaan ei kysy, mitä kuuluu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut