Meidän juttu: Etelä-Suomen Syöpäyhdistys: Tietoa biopankista

Biopankin luennoitsijat ja hoitajat. Hannele Salovaara

Leea Inkinen

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys ry järjesti 14.10. yleisöluennon Biopankit syövän tutkimuksen ja hoidon tukena Lahden kaupunginkirjaston auditoriossa.

Koronan aiheuttamista haasteista huolimatta noin 30 henkilöä saapui kuuntelemaan Helsingin Biopankin tutkimusjohtajaa, professori Olli Carpénia.

Biopankit keräävät biologisia näytteitä ja luovuttavat niitä tutkijoille lääketieteellistä tutkimusta varten. Biopankkeihin kerätyillä näytteillä on suuri merkitys myös syöpätutkimukselle, muun muassa syövän varhaistoteamisen, ennaltaehkäisyn ja perinnöllisyyden tutkimuksessa sekä syöpähoitojen kehittämisessä. Yksittäinenkin näyte voi antaa tutkijalle arvokasta tietoa.

Mukana olivat myös Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän biopankkihoitajat. He jakoivat luennon jälkeen biopankin suostumuslomakkeita halukkaille, opastivat niiden täytössä ja ottivat täytettyjä lomakkeita vastaan.

Aihe oli kiinnostava ja yleisö aktiivista esittäen lukuisia kysymyksiä luennoitsijalle ja uusia biopankkisuostumuksiakin saatiin.

Yhdistyksen Lahden seudun osaston vapaaehtoiset olivat tilaisuudessa mukana jakamassa käsidesiä ja kasvomaskeja sekä myymässä Roosa-nauhoja.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut