Meidän juttu: Omanoloinen arki -hanke: Onni on juhlia yhdessä!

Y hdistykset järjestivät yhteisen juhlan ikäihmisille. Pirjo Nieminen

Pirjo Nieminen

Vanhustenviikon kunniaksi päijäthämäläiset ikäihmisten parissa toimivat yhdistykset järjestivät perjantaina 9.10.2020 juhlan ikäihmisille. Korona-aikaan sopivasti juhla järjestettiin virtuaalisesti YouTubessa ja juhlaa pystyi katsomaan netissä kaksi viikkoa varsinaisen juhlan jälkeen.

Juhlan avasi kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.). Hän kiitti puheessaan ikääntyviä, jotka ovat nopeasti omaksuneet yhteydenpidon erilaisten digitaalisten kanavien kautta.

Päijät-Hämeen muistiyhdistyksen Taikajengi vei juhlavieraat taikatemppuineen hawajilaistunnelmiin. Hollolan palvelutaloyhdistys Huilin toiminnanjohtaja Jussi Waajakoski kannusti juhlapuheessaan viettämään vanhuutta tekemällä asioista, joista pitää. Juhlassa kuultiin myös Lahden Lähimmäispalvelun Räpätit kuoroa ja Päijät-Hämeen lausujien runoja.

Juhlaa seurattiin useassa palvelutalossa ja senioritalossa osana vanhustenviikon ohjelmana. Eri yhdistysten vapaaehtoiset ovat katsoneet juhlaa yhdessä ikääntyneen ystävänsä kanssa.

Vanhustenviikon juhlan kokosi Omanoloinen arkielo -hanke. Kuva on Hollolasta Huilista.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut