Lahden kaupunki ja Lahden Talot tarjoavat asumisneuvontaa jatkossakin

Asumisneuvojat auttavat ratkaisemaan ja ehkäisemään asukkaiden talousongelmia, jotta vaikeudet eivät johtaisi asunnottomuuteen. Johanna Sarajärvi
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahden kaupunki ja Lahden Talot jatkavat asumisneuvontapalvelun tarjoamista vuosina 2021–2022. Asumisneuvonta on tarkoitettu kaikille lahtelaisille, ja sen tavoite on turvata asumisen jatkuminen vaikeissakin elämäntilanteissa.

Lahdessa asumis- ja talousneuvontaa on kehitetty viime vuosina osana Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen rahoittamaa hanketta. Sen aikana asumisneuvonnalla on ollut yli 2 000 asiakaskohtaamista. Asumisneuvontaa on saanut puhelimella, sähköpostilla ja henkilökohtaisella tapaamisella Lahden Talojen toimistolla ja vuoden 2020 alusta lähtien kauppakeskus Trion Palvelutorilla.

Asumisneuvojat auttavat ratkaisemaan ja ehkäisemään asukkaiden talousongelmia. Esimerkiksi useita vuokravelkahäätöjä on peruuntunut käräjäoikeudesta, ja häätöjä estetään myös maksusuunnitelmien avulla, Lahden kaupungin tiedotteessa todetaan.

Palvelulla saavutetaan sekä taloudellisia että inhimillisiä hyötyjä.

Maan hallitus on linjannut hallitusohjelmassaan, että tällä hallituskaudella asumisneuvonnasta tulee lakisääteistä toimintaa.

– Jatkamalla vaikuttavaksi ja tarpeelliseksi osoittautunutta palvelua haluamme varmistaa, etteivät hankeaikana saatu osaaminen ja tietotaito katoa. Näin olemme myös valmiina, kun toiminta muuttuu lakisääteiseksi, kertoo Lahden kaupungin asuntoasiainkoordinaattori Helene Vanninen tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut