Hollolassa lomautettujen määrä laskee, mutta huolena on pitkäaikaisen työttömyyden lisääntyminen

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Hollolassa työttömyysaste laskee edelleen kesästä, kun sekä työttömien että lomautettujen määrä vähenee. Työttömyysaste oli syyskuussa Hollolassa 10,4 prosenttia. Kasvua on viime vuodesta 3,4 prosenttiyksikköä.

Koko maan työttömyysaste on 12 prosenttia ja Lahden 16,2 prosenttia.

Hollolan kunnan tiedotteen mukaan työttömiä työnhakijoita oli syyskuussa 1 111. Määrä on laskenut edellisestä kuusta, mutta viime vuoteen verrattuna lisäystä on 360 henkilöä.

Lomautettuna oli syyskuussa 255 henkilöä, vuosi sitten 43.

Lahdessa lomautettuja oli 1 400 syyskuun 2020 lopussa.

Nuorten osalta työttömyysasteessa on nähtävissä pientä kohenemista, mutta tilanne on edelleen heikko koko Päijät-Hämeen alueella. Nuorten työttömyysaste alueella on 18,7 prosenttia, Hollolassa 16,8 prosenttia.

Hollolassa huolenaiheena on työttömyyden piteneminen. Yli vuoden työttömänä olleita oli syyskuussa 308 henkilöä, viime vuonna samaan aikaan 201.

Trendi on edelleen kasvava myös hyvin pitkään työttömänä olleiden määrässä.

Koronapandemian aiheuttama uusien työpaikkojen määrän lasku vaikeuttaa entisestään pitkään työttömänä olleiden työllistymistä.

Lahden työttömyysaste on selvästi suurten kaupunkien korkein

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut