Lahden työttömyysaste on selvästi suurten kaupunkien korkein

Työttömiä työhakijoita oli Lahdessa syyskuussa kaikkiaan 9 060. Se on 2 110 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Arkisto/Juha Perämäki
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahdessa työttömyysaste oli syyskuun lopussa selvästi suurten kaupunkien korkein, 16,2 prosenttia. Muissa isoissa kaupungeissa jäätiin alle 15 prosentin. Matalin työttömyysaste oli Kuopiossa, 11,2 prosenttia.

Lahden työttömyysaste oli syyskuun lopussa 2,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin helmikuussa 2020 ja 3,8 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten.

Työttömyysaste laski Lahdessa tasaisesti vuoden 2020 alkupuolelle asti, mutta koronaepidemian tuomat massalomautukset ja nuorisotyöttömyys nostivat työttömyysasteen 22 prosentin tuntumaan huhti-toukokuussa.

Lomautettujen määrä on laskenut toukokuusta yli 2 600 henkilöllä, mutta syyskuun lopussa lomautettuja oli yhä lähes 1 400. Lomautettujen määrä väheni Lahdessa syyskuun aikana vain 27 henkilöllä.

Myös työttömien määrä väheni syyskuun aikana Lahdessa vain vähän, 308 henkilöllä. Työttömiä työhakijoita oli Lahdessa syyskuussa kaikkiaan 9 060. Se on 2 110 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten.

Varsinkin yli vuoden yhtäjaksoisesti työttöminä olleiden määrä kasvoi vuoden takaiseen verrattuna. Syyskuun aikana pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi 63 henkilöllä. Kasvua oli myös elokuussa.

Hollolassa lomautettujen määrä laskee, mutta huolena on pitkäaikaisen työttömyyden lisääntyminen

Nuorisotyöttömyysaste oli Lahdessa syyskuun lopussa edelleen suurten kaupunkien korkein, 19,8 prosenttia. Ulkomaalaisten työttömyysaste oli toiseksi korkein heti Joensuun jälkeen, liki 33 prosenttia.

Molemmat työttömyysasteet laskivat Lahdessa hieman syyskuun aikana.

Uusia avoimia työpaikkoja oli Lahdessa syyskuun lopussa 1 219, eli 126 työpaikkaa vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömien määrä jatkaa kasvuaan Hämeessä – avoimia työpaikkoja eniten myynti- ja palvelualoilla

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut