Koronatartunta keskeytti YMCA Heinolan toiminnan

YMCA Heinolan toiminta pysähtyi hetkeksi, kun seurassa paljastui koronatartunta. Sami Lettojärvi

Janne Pussila

Koripalloseura YMCA Heinolan kaikki toiminta on keskeytettynä ainakin viikonloppuun saakka seurassa ilmenneen koronavirustartunnan vuoksi.

YMCA Training Centerillä toissa viikonloppuna 10.–11.10. järjestettyyn senioriturnaukseen ja yksittäiseen ottelutapahtumaan osallistui henkilö, jolla on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Kyseessä on pääkaupunkiseudulta olevan joukkueen pelaaja.

YMCA Heinolan toiminnanjohtaja Vesa Hämäläinen kertoo, että myös YMCA Heinolan jäsenellä on todettu koronavirustartunta. Hämäläisen mukaan tartunnan saanut on eräs seuran avainhenkilöistä, joka oli mukana turnauksen järjestelyissä.

Seura sai tiedon altistumisista viime viikon alussa, jolloin seurassa tehtiin jo listaa mahdollisista altistuneista. Oireita saanut henkilö kävi testissä torstaina. Positiivinen testitulos tuli viime sunnuntaina, minkä jälkeen iso osa seuran aikuisjäsenistä aloitti koronakaranteenin.

– Kaikki altistuneet ovat pääasiassa aikuisia. Altistuneissa on mukana kolme B-juniori-ikäistä. Yhteensä karanteenissa on noin 30 seuran jäsentä, omasta negatiivisesta koronatestituloksestaan keskiviikkona tiedon saanut Hämäläinen kertoo.

Myös muut seuran jäsenten testitulokset ovat ainakin toistaiseksi olleet negatiivisia.

Seura tiedotti asiasta seuran jäsenille viime sunnuntaina heti positiivisen testituloksen jälkeen. Hämäläisen mukaan viranomaiset kehottivat seuraa olemaan tiedottamatta asiasta laajemmin paniikin välttämiseksi.

– Meillä on olemassa nimilistat tapahtumiin osallistuneista henkilöistä. Tiedämme ketkä ovat olleet missäkin tapahtumissa ja kuinka pitkään altistuminen on kestänyt. Jäljitystyö on tehty sataprosenttisesti, Hämäläinen korostaa.

Seura perui varotoimena kaikki YMCA Heinolan tapahtumat aikavälillä 18.–23.10. YMCA Heinolan kaikkien joukkueiden ja ryhmien kokoontuminen on kielletty perjantaihin saakka.

YMCA Heinolan toiminta käynnistyy jälleen viikonloppuna.

Heinolan koripallohallilla on ollut käytössä asiaan kuuluvat turvatoimet.

– Meillä on ollut maskipakko 10.10. alkaen kaikille hallilla vieraileville. Ainoastaan pelaajat, valmentajat ja tuomarit ovat voineet olla tapahtumissa ilman maskia. Olemme myös kehottaneet välttämään ylimääräistä ajanviettoa hallilla. Katsomossa vain joka toinen penkki on ollut käytössä. Lisäksi käsihygienia on ollut hyvin rutiininomaista viime aikoina, mutta silti tällaista pääsi tapahtumaan, Hämäläinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut