Raviksen Rento sopii aloittelijoille ja kevyeen kuntoiluun – Salpausselän ensimmäinen maastoliikuntapolku valmistuu pian Lahteen

Reitti sopii myös maastopyöräilyyn. Arkisto/Stiina Kokkonen

Lahtelaiset luonnossa liikkujat pääsevät lenkkeilemään uusiin maastoihin, kun Salpausselälle avautuu ensimmäinen maastoliikuntapolku. Kaikkiaan Salpausselän maastoon valmistuu viisi merkittyä maastoliikuntapolkua. Rengasreittejä rakennetaan kolmesta neljään ja siirtymäreittejä kaksi.

Raviksen Rennoksi lähtöpaikkansa mukaan nimetty 3,5 kilometrin mittainen rengasreitti on merkityistä maastopoluista lyhyin ja vaativuudeltaan helpoin. Reitti sopii hyvin kevyeen kävelylenkkeilyyn, aloitteleville polkujuoksijoille sekä maastopyöräilijöille.

Maastoliikuntapolut on merkitty maastoon merkeillä, joista käy ilmi niiden monenlaiseen käyttöön sopiva tarkoitus. Jokaisella reitillä on myös oma tunnusvärinsä, jota on käytetty reittien nuoliopasteissa. Reittimerkinnät tehdään heijastinmaaleilla, joten lenkkeilijä pystyy havaitsemaan opasteet helposti myös pimeässä. Raviksen Rennon merkinnät asennetaan maastoon lokakuun loppuun mennessä.

Poluille voi mennä retkeilemään jo nyt, mutta keskeneräisillä reiteillä on syytä liikkua varovasti sillä polkumerkinnät ovat vielä puutteellisia ja poluilla saattaa olla tuulenkaatoja tai muita esteitä.

Lahden kaupungin tiedotteen mukaan Tiirismaan Latu on kunnostanut maastoliikuntapolkuja osittain talkootyönä. Talkooporukka on raivannut poluilta oksia ja vesakoita. Joihinkin kohtiin on myös ajettu soraa suojaamaan puiden juuria. Alueella sijaitsevia historiallisia taistelupoteroita on suojattu maapuilla.

Tiedot polkureitistöstä päivitetään Lahden kaupungin sivuille. Sivustolla kerrotaan muun muassa reiteistä ja polkuetiketistä.

Reittien lähtöpisteiltä saa QR-koodimerkit, joiden kautta tiedot saa ladattua myös suoraan omaan älypuhelimeen. Polut merkitään myös Lahden sähköiseen karttapalveluun ja lähtöpisteiden opastauluihin.

Salpausselkä Trails -maastoliikuntapolut ovat Lahden kaupungin ja Tiirismaan Ladun yhteinen pilottihanke. Hankkeesta kerätään kokemusta myös talviulkoilun ja hiihdon yhteensovittamisesta lähiulkoilualueella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut