Energiaremonttia suunnitteleville asukastilaisuuksia Päijät-Hämeessä

ESS

Energiaremonttia suunnitteleville järjestetään Päijät-Hämeessä asukastilaisuuksia marraskuun aikana. Tilaisuuksissa luvataan vastauksia muun muassa sellaisiin kysymyksiin, mikä olisi sopiva lämmitysvaihtoehto öljylämmityskiinteistölle, minkälaiseen taloon pellettilämmitys sopisi ja mitä lupia energiaremonttiin tarvitaan.

Kysymyksiin on vastaamassa muun muassa rakennusvalvonta, ympäristönsuojelu ja Päijät-Hämeen pelastuslaitos.

Tilaisuuksien osallistujamäärä voi olla korkeintaan 50 henkilöä, mutta niitä voi seurata myös etänä. Tarkempia tietoja tilaisuuksista voi kysyä Päijät-Hämeen liitosta.

Tapahtumat järjestetään Heinolassa 2.11., Padasjoella 3.11., Asikkalassa 11.11, sekä Jalkarannassa Lahdessa 12.11. ja Launeella Lahdessa 17.11. kello 17.30–20.

Öljylämmityksestä luopujat tukkivat tuoreen tukikanavan – vääksyläinen Terhi Vesterinen vaihtoi fossiilittomaan lämmitykseen Rapalan vanavedessä

Lämmitysmuodon vaihtajia kiinnostavat erityisesti asumiskustannukset.

– Tärkein näkökulma lämmitysmuotoa vaihtavalle on toimivuus ja asumiskustannukset. Ympäristönäkökulma on lisääntynyt viime vuosina. Öljylämmityksen osalta öljysäiliön kunnosta ja varastoinnista kannetaan huolta, Motivan asiantuntija Päivi Suur-Uski sanoo.

Rakennuksen ja lämmitysjärjestelmän ikä ja kunto vaikuttavat siihen, miten paljon säästöä lämmitysmuodon vaihto voi tuoda.

– Kannattavinta on iäkkäiden heikolla hyötysuhteella toimivien öljylämmityslaitteistojen vaihtaminen.

Maalämpö ja vesi-ilmalämpöpumppu ovat Suur-Uskin mukaan tällä hetkellä uudisrakentajilla suosituimmat lämmitysmuodot. Samoin kaukolämpö siellä missä sitä on saatavilla.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut