LUT sai miljoonalahjoituksen lahtelaispariskunnalta - "Suomalaisilla on asennevamma myyntiä kohtaan", sanoo Jalo Paananen

Jos myyntiä pidetään vain tukitoimintana, ei Suomi voi päästä valloittajaksi maailmankartalle, sanoo Jalo Paananen Arkisto/ Mirja Hussain

ESS

Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston kauppakorkeakouluun perustetaan myynnin professuuri. Lappeenrantaan sijoittuva professuuri perustetaan kauppakorkeakoulun saaman miljoonan euron lahjoituksen turvin, kertoo LUT tiedotteessa.

Lahjoituksen tekivät lahtelaiset Jalo ja Anja Paananen. Jalo Paananen tunnetaan betonirakentamisen kiinnitysratkaisuja myyvän Peikko Groupin perustajana. Hän perusti aikoinaan myös vientikonepaja Makronin sekä osti ja kehitti Eimosta pörssilistatun matkapuhelinkuorien valmistajan.

Jalo Paanasen mukaan suomalaisilla on asennevamma myyntiä kohtaan.

- Asennevamma pitää saada kitkettyä pois. Kaikki raha tulee asiakkaalta, joten asiakaslähtöisyyden pitää olla lähtökohta myynnissä. Asiakas pitää tuntea ja hänen ongelmiinsa pitää tarjota ratkaisua.

LUT haluaa myynnin professuurin avulla nostaa myynnin yleistä arvostusta yhteiskunnallisella ja yksilötasolla. Yksi tavoite on ollut systemaattisesti nostaa myynnin arvostusta opiskelijoiden keskuudessa. Tätä varten kauppakorkeakoulussa tehtiin kysely, jolla selvitettiin opiskelijoiden asenteita myyntiä kohtaan.

Tutkimuksen alustavien tulosten perusteella suomalaisten myyntitaitoja ei arvosteta kovin korkealle.

LUT-yliopisto laajentaa koulutustarjontaa Lahdessa – tuotantotalouden kandikoulutus alkaa syksyllä 2022

LUT-kauppakorkeakoulun dekaanin Sami Saarenkedon mukaan miljoonalahjoitus on merkittävä. Ilman sitä myynnin professuuria ja muita myynnin kehittämistä edistäviä töitä ei saataisi rahoitettua.

- Myynti tuppaa yhä jäämään lapsipuolen asemaan, vaikka tunnetun sanonnan mukaan myynti on yrityksen tärkein tehtävä. Myynti on koko organisaation, ei vain myyjän tittelillä työskentelevien asia, Saarenketo sanoo.

Yliopistoja aiemminkin tukeneet Paanaset valitsivat LUTin lahjoituksen kohteeksi, koska yliopisto on heidän mielestään ottanut viime vuosina kiinnostavan kehitysspurtin.

LUT nousi yliopistorankingissa maailman 400 parhaan yliopiston joukkoon

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut