LUT-yliopisto laajentaa koulutustarjontaa Lahdessa – tuotantotalouden kandikoulutus alkaa syksyllä 2022

Millamari Uotila

Millamari Uotila

LUT-yliopisto aloittaa Lahdessa tuotantotalouden kandidaattikoulutuksen syksyllä 2022. Koulutusohjelma on englanninkielinen, ja siinä on noin 60 opiskelupaikkaa. Ohjelmaan haetaan kevään 2022 yhteishaussa. Tuotantotalouden suomenkielinen koulutustarjonta jatkuu ennallaan LUTin Lappeenrannan kampuksella.

Tuotantotalous on yksi LUT-yliopiston suosituimmista tekniikan koulutusohjelmista. Se yhdistää matemaattisen ja teknisen ongelmanratkaisun ihmisten ja prosessien johtamisessa.

Lisäksi LUT aloittaa Lahdessa englanninkielisen energia- ja ohjelmistotekniikan koulutuksen yhteistyönä Hebein teknillisen yliopiston kanssa syksyllä 2021.

LUT-yliopiston rehtorin Juha-Matti Saksan mukaan tuotantotalous on luonnollinen jatkumo tälle ensin käynnistyville tekniikan kandidaattikoulutusohjelmille.

– Kansainvälisille koulutusohjelmillemme on kysyntää. Siksi haluamme aloittaa tuotantotalouden kandikoulutuksen Lahdessa. Kyseinen koulutus ei myöskään kilpaile konserniimme kuuluvan LAB-ammattikorkeakoulun tarjonnan kanssa, Saksa sanoo tiedotteessa.

LUT sai miljoonalahjoituksen lahtelaispariskunnalta - "Suomalaisilla on asennevamma myyntiä kohtaan", sanoo Jalo Paananen

Nykyisin Lahden kampuksella on neljä tuotantotalouden professoria tutkimusryhmineen, eli yhteensä noin 30 alan asiantuntijaa.

– Tavoitteemme on rakentaa uusi tuotantotalouden kansainvälinen, kovatasoinen koulutusohjelma, joka hyödyntää osaamisen ja vuosien saatossa hyväksi havaitut kurssisisällöt laadukkaasta suomenkielisestä koulutusohjelmasta. Samalla uusi ohjelma päivitetään vastaamaan huomisen eurooppalaisia laatuvaatimuksia, sanoo osastonjohtaja Vesa Karvonen tiedotteessa.

LUT nousi yliopistorankingissa maailman 400 parhaan yliopiston joukkoon

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.