Orimattilalainen Petri Koivisto otti luontokuvakisan sarjavoiton upealla otoksellaan

On kultaa siivet sen -kuva voitti Vuoden Luontokuva -kilpailun Sommittelu ja muoto -sarjan. Petri Koivisto
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Orimattilaan asettunut lahtelaiskuvaaja Petri Koivisto pokkasi sarjavoiton Vuoden Luontokuva -kisassa. Koivisto voitti Sommittelu ja muoto -sarjan makrokuvallaan On kultaa siivet sen.

Koivisto kertoo tienneensä jo Orimattilassa Rengonjoella kuvatessaan, että voittoisasta kuvasta tuli yksi hänen uransa onnistuneimmista otoksista.

Tuomariston mukaan On kultaa siivet sen on pelkistetty ja hieman arvoituksellinen kuva, jossa kohde nousee hyvin esiin. Siitä voi aistia hienon rauhallisen tunnelman, jonka taustan usvaiset valolaikut viimeistelevät.

Orimattilalainen Petri Koivisto palkittiin Kuusamon luontokuvakilpailussa - näin upeita kuvia kisan voittajat ottivat

Kuva syntyi, kun Koivisto oli videokuvaamassa auringonlaskua ja hyönteisiä juhannuksen aikaan kotinsa lähijoella Pennalassa. Kuvaajan viereen lennähti vaaksiainen, joka roikkui timotein varressa useita minuutteja.

– Kuvasin sitä aluksi videolle kääntyvän näytön avulla. Kun malli edelleen pysyi paikallaan laskevan auringon viimeisissä säteissä, aloin ottaa myös valokuvia. Hain kohteen taustalle vastarannan varjoalueen, jolloin vaaksiainen erottui kultaisena tummaa taustaa vasten, Koivisto kertoo kuvan synnystä tiedotteessa.

Petri Koivisto on 47-vuotias graafisen suunnittelun töitä, valokuvausta ja videotuotantoja tekevä yrittäjä lahtelaisessa Dooroom-yhteisössä. Petri Koivisto

– Olen tyytyväinen, kun lopputulos on sekä kuvataidetta että luontokuvaa. Toisinaan lähden pyöräretkelle ilman kameraa ja keskityn vain lintujen tarkkailuun. Tulevaisuuden suunnitelmissa on oman luontofilmin tekeminen, sillä luontokirjan olen jo julkaissut. Filmin kanssa en aio kuitenkaan kiirehtiä, sillä haluan nauttia matkasta.

Vuoden Luontokuva -kilpailu järjestettiin jo 40:nnen kerran. Kilpailuun osallistui yli 15 000 valokuvaa. Sarjoja on yhdeksän.

Vuoden luontokuvaksi valittiin Petri Pietiläisen valokuva Rakentaja, jossa haarapääsky on pesänrakennusurakassa.

Otos haarapääskyn pesänrakennuspuuhista sai Vuoden luontokuvapalkinnon

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut