Moottorivene upposi Vesijärvellä Lahdessa, kaksi miestä pelastettiin vedestä – "Jännitimme, jos vene vajoaa kokonaan"

Moottoriveneen peräpää upposi veteen. Lahden Järvipelastajat hinasivat veneen Niemen satamaan. Katja Luoma

Nina Räty

Kaksi miestä joutui veden varaan moottoriveneen upottua Vesijärvellä Lahdessa perjantaina. Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen Lahden matkustajasatamaan kello 15.20.

Viisimetrinen avovene upposi osittain noin 300 metrin päässä rannasta Pianopaviljongin kohdalta Enonsaareen päin. Veden varaan joutuneet miehet haettiin Pianopaviljongin laiturille. Miehet olivat kylmettyneitä ja ensihoito vei heidät tarkastettaviksi sairaalaan.

– Kaksi vanhempaa herrasmiestä oli kokemassa verkkoja tai katiskaa, kun vene hörppäsi vettä perän kautta ja veneen peräpää upposi. Veden varaan joutuneilla miehillä oli onneksi pelastusliivit päällään, kertoo päivystävä palomestari Petteri Haverinen.

Uponnut vene hinattiin Niemen satamaan.

Hätäkeskukseen soittivat matkustajasatamassa kävelyllä olleet lahtelaiset Mikael ja Lea Hursti.

– Satuimme olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Olen siitä kiitollinen, sillä rannassa ei näkynyt ketään muita, Mikael Hursti kertoo.

Veden varaan joutuneet miehet tuotiin Pianopaviljongin rantaan. Mikael Hursti

Pariskunta näki, kun avoveneen perä alkoi vajota. Sitten vene nousi täysin pystyasentoon ja vajosi niin syvälle, että vain keula oli pinnalla. Satoi vettä ja Vesijärvellä kävi niin kova aallokko, että veneen keula ei koko ajan näkynyt rantaan.

– Jännitimme, jos vene vajoaa kokonaan. Ja kun ei ollut itse mahdollisuutta auttaa mitenkään. Näimme, kun toinen miehistä yritti lähteä uimaan kohti aallonmurtajaa, mutta ei jaksanut perille asti, Mikael Hursti kertaa tapahtumia.

Pelastajien saapuminen tuntui kestävän pitkään. Ensimmäisenä rantaan tulivat ensihoitajat ja sitten pelastuslaitoksen vene Niemen satamasta.

– Tuntui ikuisuudelta, ennen kuin pelastuslaitoksen vene saapui paikalle. Kun molemmat miehet oli nostettu Pianopaviljongin laiturille, aurinko alkoi paistaa. Silloin pelastus oli hoidettu, Mikael Hursti kertoo kiitollisena.

Osittain uponneen veneen hoitaminen tästä eteenpäin on omistajan vastuulla. Katja Luoma

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut