Demareiden valtuustoryhmä ja kunnallisjärjestön hallitus: SDP:n ei tulisi kannattaa Lahden pormestarimallia – taustalla kaupungin muuttunut poliittinen tilanne

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Komu toteaa, että Lahden johtamisjärjestelmätyössä edetään yhteistyössä kaikkien puolueiden kanssa. Arkistokuva. Hussain Mirja

Sohvi Auvinen

Lahden SDP:n valtuustoryhmä ja kunnallisjärjestön hallitus esittävät SDP:n edustajistolle, että SDP:n ei kannata Lahden pormestarimallia.

Torstaina yhteiskokouksen pitäneet valtuustoryhmä ja kunnallisjärjestön hallitus tekivät päätöksen yksimielisesti. Päätöksen taustalla on tiedotteen mukaan Lahden muuttunut poliittinen tilanne. Tällä viitataan kokoomuksen valtuustoryhmän aiempaan päätökseen irtautua Lahden pormestarimallista.

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Putula kiistää puolueen uuden pormestarikannan liittyvän kostonhimoon – "Ei tämä ole mikään Lähi-idän konflikti"

Lahden Demarit toteaa tiedotteessaan, että ilman kokoomuksen tukea pormestarimallille sen läpivieminen kaupunginvaltuustossa tulisi olemaan vaikeaa, sillä suurilla poliittisilla linjauksilla tulisi olla kaupunginvaltuuston laaja ja vahva mandaatti.

Edustajisto kokoontuu sunnuntaina käsittelemään Lahden poliittisen järjestelmän kehittämisen vaihtoehtoja.

– Poliittiset puolueet kokoontuvat pohtimaan jatkotoimia jo perjantaina. Ennakoin, että näin lyhyessä ajassa ei kannata tehdä radikaaleja uudistuksia, mutta johtamisjärjestelmätyössä on noussut esiin sellaisia asioita, joita kannattaa toteuttaa joka tapauksessa. Asiassa edetään yhteistyössä kaikkien puolueiden kanssa, kommentoi SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Komu tiedotteessa.

Erno Laisin näkökulma Lahden poliittinen syksy on ollut kaaosta ja pahempaa voi olla luvassa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.