Hämeen poliisipäällikön virkaan kahdeksan hakijaa

Mikko Kivelä

Hämeen poliisilaitoksen johtoon hakee kahdeksan henkilöä. Viran hakuaika päättyi torstaina.

Virkaa hakevat hallintotieteiden maisteri Ari Juhani Karvonen, Doctor of Business Administration Piotr Lehtonen, oikeustieteen maisteri Mikko Masalin, oikeustieteen kandidaatti Heidi Nuoritalo, Sirpa Salovius (tutkintoa ei tiedossa), oikeustieteen tohtori, varatuomari Markku Terenius, oikeustieteen tohtori Marko Viitanen ja oikeustieteen maisteri, varatuomari Markus Välimäki.

Virka pyritään täyttämään joulukuun alussa. Se täytetään enintään viiden vuoden määräajaksi. Valinnan tekee Poliisihallitus; aiemmin valinnan teki sisäministeriö.

Hakijoista Masalin ja Nuoritalo hakivat virkaa myös edellisellä hakukerralla. Itä-Suomen poliisipäällikkönä toimiva Masalin oli aiemmin Hämeen apulaispoliisipäällikkö, jota tehtävää Nuoritalo nyt hoitaa. Hakijoitten joukossa on toinenkin poliisipäällikkö, Kaakkois-Suomen Viitanen.

Kiinnostus Hämeen poliisilaitoksen johtamista kohtaan on laskenut sitten edellisen hakukerran. Tuolloin hakijoita oli 18.

Virka vapautui, kun Ilkka Koskimäki siirtyi Itä-Uudenmaan poliisipäälliköksi syyskuun alussa. Koskimäki johti poliisilaitosta keväästä 2017.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut