Kärpäsen ja Mukkulan kouluissa Lahdessa koronatartuntoja, altistuneita yhteensä yli sata

Mukkulan peruskoulussa Lahdessa yhteensä 130 on altistunut koronavirukselle. Mirja Hussain

Sohvi Auvinen

Kärpäsen ja Mukkulan kouluissa Lahdessa on havaittu koronavirustartuntoja. Kärpäsen koulussa tartunta on todettu yhdellä ja Mukkulan koulussa kahdella eri ryhmän oppilaalla.

Tartunnan saaneiden oppilaiden ryhmät ja oppilaita eri ryhmistä sekä koulujen henkilökuntaa asetetaan karanteeniin. Asiasta tiedottaa Lahden kaupunki. Karanteeniaika on yhteensä 10 vuorokautta ja se lasketaan alkamaan altistustilanteesta.

Altistuneita on yhteensä 150, joista Kärpäsen koulussa 20 ja Mukkulan peruskoulussa 130.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Tämän lisäksi koulujen rehtorit ovat lähettäneet Wilma-viestin altistuneiden oppilaiden huoltajille.

Kärpäsen koulussa etäopiskelussa ja karanteenissa on ollut aiemminkin oppilaita ja henkilökuntaa. Tässä tapauksessa kyse on kuitenkin eri tartuntaketjusta, kertoo Lahden kaupunki.

Päijät-Hämeessä havaittu koronatartuntarypäs tehostetun palveluasumisen yksikössä

Tämän lisäksi Mukkulan koulussa siirtyy perjantaiksi etäopiskeluun myös oppilasryhmiä, joita altistuminen ei koske. Tällä pyritään turvaamaan koulupäivän käytännönjärjestäminen, sillä osa opettajista ja avustajista on karanteenissa altistumisen takia. Käytännössä Mukkulan peruskoulussa etäopetuksessa ovat perjantaina kaikki 4.–9.-luokkalaiset ja kaksi kolmasluokkalaisten ryhmää. Lähiopetusta järjestetään erityisen tuen ryhmille ja kaikille 1.–2.luokkien oppilaille.

Etäopetukseen siirtyville oppilaille ja heidän huoltajilleen tiedotetaan asiasta Wilma-viestillä tai puhelimitse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.