Hämeenlinnan kaupunginmuseon johtaja Tuulia Tuomi valittiin Lahden kaupungin museonjohtajaksi

Tuulia Tuomi valittiin Lahden kaupungin museonjohtajaksi.

Nina Räty

Lahden liikunta- ja kulttuurilautakunta valitsi Lahden kaupungin museonjohtajaksi FM Tuulia Tuomen. Hän aloittaa tehtävässään tammikuun alussa. Virkaan oli kymmenen hakijaa.

Tuomi on toiminut vuodesta 2006 Hämeenlinnan kaupunginmuseon johtajana. Sitä ennen hän työskenteli Suomen kellomuseon johtajana ja Kellomuseosäätiön asiamiehenä.

Tuomi on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopistosta pääaineenaan taidehistoria. Hän on suorittanut myös liiketalouden tradenomin tutkinnon Hämeenlinnan ammattikorkeakoulussa.

Museonjohtaja vastaa museotoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä. Lahden museot kasvavat voimakkaasti taide- ja muotoilumuseo LADin valmistumisen ja Historiallisen museon peruskorjauksen ansiosta. Myös Hiihtomuseo sekä Radio- ja tv-museo Mastola ovat osa kaupunginmuseota. Lahden kaupunginmuseo toimii Päijät-Hämeen alueellisena vastuumuseona.

Lahden va. museonjohtajana on toiminut tutkimuspäällikkö Hannu Takala kesäkuusta 2020, kun museonjohtaja Timo Simanainen jäi eläkkeelle.

Lahti on saamassa museonjohtajan Hämeenlinnasta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.