Lahtelaiset Heimo Päärilä (vas.), Kari Haikkala ja Reijo Falén keskustelevat Liipolan St1:llä kaikenlaisista inhimilliseen elämään liittyvistä asioista. Petri Koivisto

Esson baarin tunnelmaa on Lahdessa vielä ripaus jäljellä – kaksi vanhan liiton huoltoasemaa vastaa alan kireään kilpailuun leppoisalla meiningillä: "Eivät kaikki halua mennä ABC:lle"

Rajusti keskittynyt huoltamoala on ajanut pienet kauppiasvetoiset huoltoasemat tiukkaan tilanteeseen, kun kylmäasemat, liikenneasemat ja korjaamoketjut haukkaavat suuren osan tielläliikkujien rahoista. Haasteeseen voi vastata parilla, kolmella myyntivaltilla, joita isommilla kilpailijoilla ei ole.

Petri Koivisto

Lahden Liipolan St1:llä on ihan hiven jäljellä menneiden aikojen vanhaa "kirkonkylän Esson" tunnelmaa. Ollaan ja kahvitellaan ilman päälle näkyvää kiirettä. Kassalla käy tasaisen verkkainen asiakasvirta. Ei puutu kuin pajatson kilinä. Huoltamolla toimii myös lähikorjaamo, jonka puoleen monen paikallisen autonomistajan on helppo kääntyä. Lahtelaiset Reijo Falén, Kari Haikkala ja Heimo Päärilä ovat kokoontuneet päivittäiseen juttutuokioon.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tutustu digiin 2 vk maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk 0 € Tilaa 8 vk 3 €/vk Olen jo tilaaja