Kausi-influenssarokotteen saa Päijät-Hämeessä vain ajanvarauksella – joukkorokotuksia ei järjestetä koronaepidemian takia

Influenssarokotus annetaan aikuisille olkavarren yläosaan, ja se on hyvä huomioida pukeutumisessa rokotukseen tultaessa. Rokotukseen ei saa tulla, jos on kuumetta tai hengitystie- tai vatsaoireita. Linda Varoma
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Kausi-influenssarokotukset järjestetään poikkeuksellisesti vain ajanvarauksella, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Joukkorokotustapahtumia ei tänä vuonna järjestetä lainkaan. Poikkeusjärjestelyllä halutaan varmistaa, että rokotukset annetaan turvallisesti koronaepidemian aikana.

Rokotteita annetaan terveysasemilla, neuvoloissa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä keskussairaalassa. Aika varataan ensisijaisesti verkossa. Ellei sähköinen ajanvaraus onnistu, ajanvarauksen voi tehdä myös puhelimitse.

Maksuttoman rokotuksen saavat henkilöt, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa merkittävän uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Hyvinvointiyhtymän mukaan rokotus paitsi vähentää influenssaan sairastumisen riskiä myös vähentää terveydenhoidon kuormitusta koronaepidemian aikana.

Rokotuksia annetaan koko loppuvuoden ajan. Aikuiset voivat varata ajan rokotukseen terveysasemille tästä päivästä lähtien. Rokotukset keskussairaalalla tulevat sähköisesti varattaviksi 2. marraskuuta alkaen.

Lasta odottavat ja lapsiperheet pääsevät varaamaan ajan neuvolan rokotukseen 19. lokakuuta lähtien. Ajan voi varata mihin tahansa hyvinvointiyhtymän neuvolaan.

Koululaiset saavat rokotteen kouluterveydenhuollossa. Vanhemman tulee ottaa yhteyttä kouluterveydenhuoltoon.

Opiskelijat puolestaan saavat influenssarokotuksen ajanvarauksella opiskelijaterveydenhuollossa. Opiskelijoiden rokotukset alkavat 26. lokakuuta opiskeluterveydenhuollon tiloissa Lahden kaupunginsairaalassa.

Kausi-influenssarokotuksia annetaan kaikille ikäryhmille myös normaalien tarkastuskäyntien yhteydessä. Jos loppuvuoden aikana on tiedossa käynti sairaanhoitajan vastaanotolla tai neuvolassa, erillistä rokotusajanvarausta ei silloin tarvitse tehdä.

Rokotetta ei pidä ottaa flunssaisena. Lisätietoja kausi-influenssarokotuksesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut