Lahden Malskin pop up -museokaupan avajaiset tänään verkossa

Osaa Malskilla nähtävistä julisteita voi ostaa uudesta pop up -museokaupasta. Eetu-Pekka Heiskanen / Lahden museot

Ida Niva

Lahden Malskin uuden pop up -museokaupan avajaisia pääsee seuraamaan verkossa. Livelähetys järjestetään avajaispäivänä 12. lokakuuta kello 12‒13.

Tiedotteen mukaan verkkolähetyksessä kuullaan museokaupan tarjonnasta, uuden taide-, juliste- ja muotoilumuseon kuulumisia sekä ajatuksia Lahdesta kulttuurikaupunkina. Haastateltavina avajaisissa ovat muun muassa Lahden kaupungin sivistysjohtaja Tiina Granqvist sekä Lahden museoilta projektinjohtaja Marita Kajander ja museoiden kaupoista vastaava Birgitta Harju.

Pop up -museokaupassa nähdään julistenäyttely, joka oli alun perin tarkoitus esittää huhtikuussa Museokioskissa. 6G-graafikkoryhmä esittää näyttelyssä näkemyksensä kaupunkiteemasta. 6G on vapaamuotoinen ja riippumaton suunnittelijaryhmä, jonka tavoitteena on tarttua ajankohtaisiin teemoihin julistetaiteen keinoin, nostaa esille tekijöitä sekä edistää suomalaista julistetaidetta ja suunnittelua.

– On hienoa saada näyttely esille, kun näyttelyä ei keväällä ehditty toteuttaa Museokioskin sulkeutumisen vuoksi. Julisteet sopivat kaupunkikulttuurin keskukseen Malskille hienosti, sillä näyttelyn julisteissa pohditaan nimenomaan kaupunkia ja kaupunkitilaa eri näkökulmista, kertoo Lahden julistemuseon amanuenssi Hanna Suihko.

6G-graafikkoryhmä on järjestänyt näyttelyitä jo vuodesta 1999 ja vaihtuvassa työryhmässä on ollut mukana vuosien varrella lähes sata suunnittelijaa. Tänä vuonna näyttelyyn ovat suunnitelleet julisteen Tiina Achrén, Kaisa Bergman, Pauli Kervinen, Esa Ojala, Konsta Ojala, Sanna Rantakoski, Ville Savimaa ja Eija Vierimaa.

Näyttelyyn pääsee tutustumaan pop up -museokaupan aukioloaikoina arkisin kello 10–18 ja lauantaisin kello 11–16. Sisäänkäynti pop up -museokauppaan tapahtuu Malskin pääovista Päijänteenkadulta. Varsinainen museokauppa avautuu samaan tilaan myöhemmin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut