Pelicansin taistelu ei tuottanut tulosta – Kärpät haki pisteet Lahdesta

Pelicans on hävinnyt Kärpille jääkiekon Liiga-ottelussa kotijäällään maalein 2-5.

Ryan Lasch syötti Rudolf Cervenyn maalin. Juha Tanhua

Mikael Hoikkala

3. erä

Vauhdikkaiden kahden erän jälkeen peli muuttui kolmannessa erässä tarkemmaksi. Ensimmäinen todellinen huippupaikka nähtiin erän puolivälissä, kun Pelicansin ylivoimalla Julius Bergman täräytti siniviivalta ylärimaan. Kiekko kimposi alaspäin maaliviivan tietämille, mutta ei viivan paremmalle puolelle.

Kärpät siirtyi kahden maalin johtoon ajassa 53.29 ex-pelikaani Libor Sulakin maalilla. Pelicans viritteli lopussa kunnon takaa-ajoa ja sai hyvän pyörityksen aikaan kuudella viittä vastaan, mutta uhkapeli päättyi ajassa 58.05 Jesse Puljujärven lauottua tyhjiin loppulukemiksi 2-5.

Pelicans on kerännyt neljästä tähänastisesta Liiga-ottelustaan kolme pistettä. Joukkue kohtaa seuraavaksi KooKoon vieraissa ensi keskiviikkona.

2. erä

Kärpät palasi pelissä piikkipaikalle juuri ennen ottelun puoliväliä. Pelicans yritti liian ahneesti vastahyökkäykseen, ja Kärppien puolustus katkaisi Rudolf Cervenyn pehmoisen läpisyöttöyrityksen, joka oli tarkoitettu Ryan Laschille. Vieraat iskivät nopeasti vastaan. Mika Pyörälän laukaus pysähtyi vielä tolppaan, mutta paluukiekon kävi tuikkaamassa maaliin Jesse Puljujärvi.

Tilanne 2-3 ajassa 29.39.

Cerveny oli saada erheensä hyvitettyä kolme minuuttia myöhemmin. Tshekkihyökkääjä ohjasi tyylikkäästi siniviivalaukauksen tyylikkäästi suoraan ilmasta maaliin, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen korkealla mailalla tehtynä.

Hylätty osuma sisuunnutti Pelicansia, ja Kärpät oli seuraavat minuutit täysin pinteessä. Maalipuutkin kolisivat, mutta vyörytys ei tuottanut tulosta, joten erätauolle lähdettiin vieraiden maalin johdossa. Pelicansin Patrik Bartosakille kertyi 11 torjuntaa, Kärppien Justus Annuselle 7.

1. erä

Pelicans onnistui hankkiutumaan ylivoimalle jo pelin ensimmäisellä minuutilla. Kudit jäivät kuitenkin ylivoimapelissä piippuun, ja heti jäähyn päätyttyä iski Kärpät. Jussi Jokinen kävi siirtämässä irtopalan maalin nurkalta verkkoon ajassa 3.02.

Toinenkaan ylivoima ei tuottanut Pelicansille tulosta, mutta kolmas kerta sanoi toden. Maalinedusruuhkasta kiekkoa yritettiin survoa sisään monen miehen voimin, ja lopulta Sakke Hämäläisen veto läpäisi Kärppien lihamuurin. Tasoitusmaali syntyi ajassa 12.21.

Minuuttia myöhemmin kotijoukkue iski uudestaan. Rudolf Cerveny oli maalille ajaessaan kärppäpuolustuksen pihdeissä, mutta ahtaastakin raosta tshekkisentteri onnistui ohjamaan Ryan Laschin syötön sisään. Tehopiste oli Laschille uran sadas Liigassa.

Erän jälkipuolisko oli Pelicansilta vahva toiseksi viimeiselle minuutille saakka, kunnes Lasch passitettiin kaksiminuuttiselle korkeasta mailasta. Ylivoimalla Kärppien konkari Mika Pyörälä tuikkasi kiekon Pelicans-pesään vain kolme sekuntia ennen eräsummeria. Pelicans-valmennusjohto haastoi tuomion, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa maalivahdin häirintää. Erätauolle lähdettiin siten tasatilanteessa 2-2.

Pelicansin Patrik Bartosakille kirjattiin 12 torjuntaa, Kärppien Justus Annuselle 9.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.