Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä suosittelee etätyöskentelyä ja muistuttaa turvaohjeista: "Nyt kannattaa miettiä, onko mielekästä järjestää suuria juhlia"

Hyvinvointiyhtymä kannustaa työnantajia harkitsemaan etätyötä työpaikan tilanteen ja mahdollisuuksien mukaan Venla Tirkkonen

Ida Niva

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä suosittelee työnantajia mahdollistamaan etätyöskentelyn. Niissä työpaikoissa, joissa ei voi tehdä etätyötä, tulee kiinnittää erityistä huomiota turvaväleihin. Yhtymän tiedotteen mukaan kahvi- ja ruokataukoja kannattaa porrastaa siten, että taukotiloissa voidaan pitää turvavälit.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi lokakuussa järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Tapahtuman turvallisuus varmistetaan noudattamalla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Yli 50 hengen tilaisuudet ovat sallittuja, mikäli noudatetaan edellä mainittuja ohjeita. Yleisötilaisuuden järjestäjä voi suosittaa kasvomaskin käyttöä lisäsuojana tapahtumaan osallistuville.

– Suomessa on todettu paljon koronatartuntoja yksityisissä tilaisuuksissa, kuten opiskelijajuhlissa. Nyt kannattaa miettiä, onko mielekästä järjestää suuria yksityisiä juhlia, joissa turvajärjestelyt jäävät helposti puutteellisiksi, toteaa infektioylilääkäri Ville Lehtinen tiedotteessa.

Yhtymä toivoo alueen väestön noudattavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita erityisen huolellisesti, jotta alueen tilanne ei hankaloidu. Tärkeintä koronainfektioiden torjunnassa on noudattaa riittäviä turvavälejä sekä huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta.

– Päijät-Hämeen koronatilanne on merkittävästi parempi kuin useimmilla lähialueistamme. Erityisesti Uudellamaalla epidemia on hankalampi kuin Päijät-Hämeessä. Siten epidemian hankaloituminen myös meidän alueellamme on hyvin mahdollista lähiviikkojen aikana, arvioi toimialajohtaja Tuomo Nieminen tiedotteessa.

Päijät-Hämeessä yksi uusi koronavirustartunta, kaksi potilasta sairaalahoidossa

THL:n koronakaranteeni ja -eristysohjeet muuttuvat 12.10. alkaen. Muutoksen taustalla on uusin tieto tartuttavuudesta. Omaehtoinen ja tartuntatautilääkärin määräämä oireettoman lähikontaktin karanteeni lyhenee 10 vuorokauden mittaiseksi. Lieväoireiseen koronainfektioon sairastuneen kotieristys lyhenee seitsemään vuorokauteen, mutta ennen eristyksen loppua sairastuneen tulee olla oireeton kahden päivän ajan. Yhtymässä siirrytään THL:n ohjeiden mukaisiin karanteeni- ja eristyspäätöksiin 12.10. alkaen.

Yhtymä seuraa tilannetta päivittäin ja antaa mahdolliseen epidemian kiihtymisvaiheeseen siirryttäessä uusia ohjeistuksia. Yhtymä on varautunut kiihtymisvaiheessa tarvittaviin uusiin toimiin ja kasvomaskien käyttösuosituksen laajentamiseen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut